Origo Blog

Kako živjeti jednostavnije i zdravije?

Search

Put detoksikacije, zdravlja i vitalnosti

Razumijevanje onoga što želimo mijenjati, prvi je korak. Origo blog vas podržava na tom putu kako biste lakše postigli vaše ciljeve.

Utjecaj hrane na probavni sustav i zdravlje

Iako hrana ima značajnu ulogu na zdravlje organizma, sve češće se spominje kao glavni čimbenik u razvoju bolesti. Ubrzan životni stil utječe na prehrambeni odabir pojedinca, a zajedno doprinose porastu pretilosti, smetnji u radu probavnog sustava te nastanku alergija i autoimunih stanja.

Pročitajte više »

Povezanost gljivičnog prerastanja i teških metala

Otežano ju je staviti pod kontrolu, u stanju je dopratiti mnoge neugodne tegobe svom domaćinu, vrlo je uporna, borbena i strastvena kad je riječ o slatkoj hrani. Često se misli da donosi samo loše i da je isključivo zlica, no ipak, manje je poznato da je ponekad njena uloga ni manje ni više – zaštitnička.

Pročitajte više »

Nevjerojatna moć drugog mozga

Trbuh-svemir u središtu tijela. Upravo tim dijelom , dugo smatranim prozaičnom nakupinom iznutrica, upravlja “drugi mozak”. Probavni trakt obavija 100 milijuna živčanih stanica-više nego što ih se nalazi u kralježničnoj moždini.

Pročitajte više »

Herxheimerova reakcija

Herxheimerova reakcija je poznata i pod nazivom kriza ozdravljenja, nastupa u prvoj fazi detoksikacije i mogu je pratiti različiti simptomi. Saznajte kada se javlja herxheimerova reakcija, zašto do nje dolazi i koji faktori utječu na intenzitet reakcije.

Pročitajte više »

Dvotjedni jelovnik za anticandida dijetu

Gljivice se hrane ugljikohidratima. U ugljikohidrate spadaju šećeri, škrob i vlakna. Vlakna su neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i škrob. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos ugljikohidrata.

Pročitajte više »
Call Now Button