Kako se riješiti candide jednom zauvijek?

Promjena načina prehrane i mjesec do dva anticandida dijete uz kombinaciju postupaka koji podržavaju detoksikacijske puteve, riješite problem prekomjernog rasta candide.


Korisno je upoznati prokušane koncepte, postupke i preparate. Za rješavanje kroničnih tegoba, potrebno je informirati se i uložiti nešto truda. Vrijedi upoznati kako djelovati na oporavak crijevne flore i sluznice, koristiti pouzdane prirodne preparate i postupke (čišćenje crijeva, vaginalna ispiranja, čepići, vaginalete), supstituirati nedostajuću crijevnu floru (što nadilazi već svima poznate acidofilus i bifidus kulture), primijeniti postupke za detoksikaciju organizma, a kada da je to potrebno odlučiti se koristiti i pomoć liječnika i konvencionalnih antimikotika.

Gdje je leži stvarni uzrok problema?


Čitav problem candide leži u suvremenom načinu života, brzoj prehrani i narušenoj unutarnjoj crijevnoj ravnoteži. Užurbani stil života utječe na navike društva koje dovode do promjena u našem unutrašnjem okolišu. Bez unutrašnje ravnoteže, nije moguće osjećati se zdravo i energično. Smatra se da velik broj stanovništva pati od lakše ili teže infekcije kandidom – pretjeranog rasta gljivice unutar organizma.

Mnoge osobe ovo stanje još uvijek ne zabrinjava dovoljno, iako je dokazano da kandida uvelike utječe na živčani i imunološki sustav, stvara kiselost organizma gdje stanice nemaju dovoljno kisika, a također uz sve nosi ozbiljne posljedice po zdravlje te uvelike narušava kvalitetu života. Ako vaš dan izgleda otprilike ovako; nakon buđenja osjećate se umorno, teško se koncentrirate, osjećate se smeteno, svrbi vas koža, imate glavobolje, bole vas mišići, naduti ste, tijekom dana žudite za slatkom hranom i sl.,  provjerite radi li se o prekomjernom rastu candide.

Kako se kandida ponaša u organizmu?


Kvasnice su sićušni mikroorganizmi koji su prirodno prisutni na površini svih živih tvari. Najčešći tip kvasnice zove se Candida albicans. Candida živi u tamnim i vlažnim šupljinama, te se može naći u ustima, probavnom, mokraćnom, genitalnom traktu i koži. U normalnim okolnostima gljivica je pod kontrolom, nama prijateljskih bakterija, a jedna od njih je Lactobacillus Acidophilus.

U slučajevima kada je imunološki sustav narušen, kada osoba nema zdravu crijevnu floru ili kada nešto pretjerano hrani kvasnice, rast candide izmiče kontroli, a to stanje poznato je kao kandidijaza ili najčešće infekcija candidom.

Kada je rast Candide prekomjeran, mijenja se obrazac kvasnice u obrazac gljivične infekcije i tu zapravo dolazi do pojave neugodnih simptoma. Tijekom prekomjernog rasta, candida u organizam ispušta čak 79 vrsta toksina. Zahvaljujući svojim korijenima hvata se za crijevni zid i ako njen rast nije zaustavljen, dolazi do bušenja crijevnog zida i stvaranja sićušnih rupica koje tada dozvoljavaju djelomično probavljenim proteinima, toksinima, i samoj kandidi, ulazak u krvotok. Ovo stanje poznato je kao sistemska kandidijaza i može imati dalekosežno loše posljedice po središnji živčani sustav i imunološki sistem.

Kad posumnjati na infekciju candidom?


Kako candida može preko crijevnog zida dospjeti u bilo koji dio tijela, može se proširiti do jetre, mokraćnog sustava, vagine, kože, noktiju, usta, mozga, zglobova i drugih organa, tako se manifestira kroz niz simptoma; od kroničnog umora, nesanice, tamnih kolutova oko očiju, izraženog PMS-a, nadutosti, rektalnog svrbeža, slabe koncentracije, smetenosti tijekom većeg dijela dana, slabosti mišića, oticanja zglobova, poteškoće s disanjem, migrene, anksioznosti, neugodnog zadaha, naglašene želje za slatkom hranom, pa sve do ozbiljnih problema gdje je čest suputnik kod vaginitisa, čestih upala mokraćnog mjehura, reumatizma, depresije, hipotireoidizma, pretilosti, čestih gljivičnih infekcija kože i noktiju, problema sa sinusima, bubrežnih tegoba, zatvora ili učestalih stolica

Također, postoje određeni čimbenici koji potiču razvoj infekcije candidom, a to su lijekovi (antibiotici, kontracepcijske pilule … ), neadekvatna prehrana, zatvor, narušen imunološki sustav, toksični čimbenici, hormonalne promjene i stres.

Toksična oštećenja izazvana candidom


Toksini koje kandida stvara i ispušta, imaju negativne biološke učinke na organizam. Sprječavaju normalno funkcioniranje tjelesnih stanica, mogu ometati i oponašati funkcije estrogena, i ostalih hormona u tijelu, tako stvarajući hormonalnu neuravnoteženost u organizmu, što dovodi problema sa štitnjačom i drugim žlijezdama. Također, toksini mogu preopteretiti jetru i ometati rad njenih funkcija, što pak utječe na daljnje opterećenje organizma. Candida i toksini koje proizvodi, mogu ući i ometati bilo koji organ ili sistem u tijelu i mogu biti odgovorni za veliki broj fizičkih i psihičkih zdravstvenih poteškoća.

Akutna i kronična toksična oštećenja, talijanski liječnik Simoncini (u području onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma), karcinom smatra zaštitnom reakcijom organizma uslijed prekomjernog rasta candide, dok oslabljeni imunitet u borbi s candidom i drugim uzročnicima smatra uzrokom karcinoma.

Kako staviti candidu pod kontrolu?


Candida je vrlo uporna gljivica, te zahtjeva borbu sa svih strana. Ovisno o rastu kandide, to uključuje na određeno vrijeme promjenu prehrane, načina života, čišćenje organizma od toksina te dodatke za jačanje imuniteta. Terapija kemijskim lijekovima mogu na neko vrijeme donijeti rezultate i pozitivne pomake, no ipak, nije se pokazala kao trajno rješenje. Mnogo uspješnije rezultate donosi promjena životnih navika i podrška detoksikacijskim putevima, što prije svega uključuje čišćenje baze candide – debelo crijevo, te protokol antikandida prehrane.

Protokol za suzbijanje prekomjernog rasta candide

  • uskratiti gljivicama hranu uz anticandidu dijetu
  • spriječiti prekomjeran rast  (uključiti dodatke poput citrofita, sode bikarbone, ulje origana, kokosovog ulja i drugo )
  • izvoziti gljivicu iz organizma i njene baze uz pomoć klistira ili hidrokolon terapije
  • podržati izgradnju zdrave crijevne flore (probiotici, kefir, kiseli kupus…)
  • jačati organizam i imunitet (dopune mineralima i vitaminima, probiotici, kokosovo ulje, magnezijev klorid i sl.)

Sustavnim pristupom, počevši s detaljnom razgovorom i analizom organizma pomoću funkcionalne dijagnostike DiaCor, utvrđuje se trenutno stanje te dolazi do mogućih uzročnika prekomjernog rasta kandide što uvelike pomaže u daljnjem planu i njenom suzbijanju. Na temelju dobivenih rezultata izrađuje se detoksikacijski plan koji u prvom redu uključuje specifičnu dijetu, uspostavljanje podržavajućeg načina života, dodataka za jačanje imunološkog sustava te prema ukupnom zdravstvenom stanju predlažu se metode detoksikacije za sanaciju nastalih toksičnih oštećenja i sprječavanje daljnjih oštećenja.

Kontaktirajte nas i olakšajte svoj put uz Candida Control, program za oporavak crijevne flore: info@centar-origo.hr

Prijavite se na Origo vijesti

Pratite novosti i primjenjujete praktične alate za unaprijeđenje zdravlja i životnih navika. Prijavite se vašom e-mail adresom.

Call Now Button