O-R-O Plan prehrane
Napredna prehrambena strategija temeljena na osobnoj karti probavnog sustava, konstitucijskom tipu i općem zdravstvenom stanju
Prehrana koju vaša probava razumije, a tijelo prihvaća
Bolesti povezane s načinom života i prehrambenim navikama, zahtijevaju temeljne korekcije na poljima na kojima su nastale. Program prehrane koji je usmjeren na potrebe organizma i mogućnosti vlastitog probavnog sustava, omogućuje tijelu razumijevanje i prihvaćanje hrane kao svojevrsnog lijeka koji podržava njegove regenerativne sposobnosti. O-R-O ciljana prehrambena strategija ima snažnu zaštitnu ulogu djelujući u smjeru regeneracije stanica i tkiva te istovremeno na prevenciju bolesti i njihovih okidača.
Što je hrana?
Hrana je oduvijek bila središnja točka u životu ljudi, a kao i sve drugo u životu, i hraniti se možemo svjesno ili nesvjesno.
Hrana je informacija
Hrana ima dubok utjecaj na fiziologiju. Ona prenosi poruke preko probavnog sistema i pomaže u metaboličkim procesima. Iako hrana može pomoći smanjiti upale, sniziti razinu šećera u krvi, podržati puteve detoksikacije, neka hrana čini suprotno, te može oduzeti energiju, usporiti detoksikaciju i eliminaciju i hormonsku ravnotežu.
Hrana je prevencija i pomoć u oporavku
Obilje nutritivno siromašne hrane potiče razvoj kroničnih bolesti. Iako to ne znači da se hranom možemo liječiti, ipak njen potencijal da djeluje ljekovito ne bi trebalo zanemariti. Zdrava cjelovita hrana održava optimalno zdravlje, gradi organizam i odašilje zdrave signale stanicama, minimalno opterećuje i osigurava dovoljno energije.
Hrana je energija
Hrana je povezanost
O-R-O program prehrane
Personalizirana prehrambena strategija koja mijenja vaše navike, zdravlje i način života. Program započinje i završava cjelovitim pristupom koji čini ciklus od 28 dana, podijeljen u dvije ključne faze, a sve između je vrijeme potrebno organizmu da djeluje u smjeru regeneracije.
Personalizirana prehrambena strategija
Personalizirana prehrambena strategija O-R-O podržava procese regeneracije što nalaže da prije svega uzima u obzir vašu osobnu kartu probavnog sustava, konstitucijski tip, opće stanje zdravlja i vaš odnos prema hrani. Kroz inovativan individualni O-R-O pristup sagledava se i procjenjuje interakcija između zdravstvenog stanja, genskih predispozicija, trenutnih potreba organizma i prehrambenih navika, pri čemu temelj prehrambenog programa proizlazi iz osobne karte probavnog sustava i općeg zdravstvenog stanja osobe. O-R-O praktičan program uvođenja ciljanih prehrambenih korekcija pomaže u prepoznavanju i razumijevanju ispravnih prehrambenih potreba tijela, te objašnjava što, zašto i kako činiti u svakoj fazi korekcije prehrane – od prvog susreta do postignutih ciljeva.
Prehrambeni zaokret
Na putu prema optimalnoj prehrani na zanimljiv ćete način upoznati stanje vašeg probavnog sustava i ključne procese probave, te što je to što činite, a sprječava optimalno funkcioniranje organizma. Na temelju dobivenih parametara izrađujemo ciljane prehrambene preporuke u sklopu kojih započinje vaš prehrambeni zaokret od 28 dana. Prvih 14 dana uključuje mjere za optimalnu detoksikaciju kroz nutritivnu podršku organima uključenim u obradu i izlučivanje toksina kao i ciljanu suplementaciju, pri čemu se određene namirnice uklanjaju iz prehrane. Drugi dio usmjeren je na dugoročnu prehrambenu strategiju, a uključuje uravnoteženu raznolikost hrane. Ovakav integrativni pristup, sprječava bolesti povezane s prehranom i načinom života te podržava dostizanju najvišeg izraza zdravlja i vitalnosti.
Do vašeg programa prehrane u 3 koraka
Prije nego postavimo okvir za vaš O-R-O program prehrane, vodimo vas kroz 3 koraka uz pomoć kojih utvrđujemo vaše trenutno stanje i potrebe organizma. Da bi to uspješno proveli, Origo prehrambeni savjetnik provodi potrebne analize i mjerenja i podržava vaš prehrambeni zaokret personaliziranim preporukama.
Upoznajemo kartu vašeg probavnog sustava
Za procjenu stanja i identifikaciju ključnih nedostataka procesa probave, koristimo PSI Vector DiaCor dijagnostički sustav koji omogućuje u svega nekoliko minuta prikupiti informacije o zdravstvenom statusu i stanju probavnog sustava od usta do završnog dijela probave. Ovakva elektronska dijagnostika skraćuje vrijeme dolaska do ORO personalizirane prehrambene strategije.
Otkrivamo vaše potrebe uz ORO model procjene
Kroz razgovor upoznajemo vašu zdravstvenu povijest, prehrambene navike i životni stil. Uz analizu dobivenih podataka, postavljamo ciljeve i okvir za vašu ORO strategiju te ciljanu suplementaciju. U slučaju online procijene, ovaj korak uključuje proširenu povjeru pri čemu savjetnik za prehranu koristi ORO model procjene. Uz ORO model procjene osigurajte ORO personaliziranu strategiju i bez fizičkog dolaska.
Izrađujemo vaš
O-R-O
plan prehrane
Nakon inicijalne procjene utvrđujemo ciljeve i izrađujemo plan prehrane u skladu s dobivenim parametrima. Ovakav pristup gradi zdrav stav prema hrani i omogućuje izlazak iz labirinta bezbrojnih mogućnosti prehrambenih režima, a pronalazak odgovarajućih zdravih, nutritivno i energetski uravnoteženih obroka, gradi zdrave temelje stanicama i djeluje obnavljajuće na organizam.
Značajke O-R-O programa prehrane
Personalizirani program prehrambenog zaokreta prilagođava se vašem stvarnim potrebama i pomaže održati potencijal regenerativnih sposobnosti na najvišoj razini.
Smanjuje izloženost okidačima
Smanjuje toksično opterećenje
Poznato je da su pesticidi, herbicidi i teški metali, povezani s poremećajem rada hormonskog sustava što doprinosi višku kilograma i metaboličkim poremećajima. Usvajanjem zdravih prehrambenih navika, smanjuje se i razina toksičnog opterećenja.
Optimizira funkcije detoksikacije
Prehrambena podrška može olakšati rad organa uključenih u obradu i izlučivanje toksina te rasteretiti crijeva i jetru. Kada jetra pretvori toksine u metabolite topive u vodi, oni postaju spremni za izlučivanje putem bubrega, crijeva i kože.
Brine o ciljanoj dopuni
Jednostavnost provođenja
Vaš prehrambeni plan obuhvaća sedmodnevni prehrambeni program koji sadržava 5 ukusnih obroka dnevno što olakšava planiranje, organizaciju i pripremanje hrane. Prvi ORO jelovnik predviđen je za provedbu prvog i drugog tjedna, a drugi ORO jelovnik provodi se tijekom trećeg i četvrtog tjedna. Četiri tjedna provedbe čini 28 – dnevni ORO ciklus.
Osigurava uravnoteženu raznolikost
