O-R-O Plan prehrane

Napredna prehrambena strategija temeljena na osobnoj karti probavnog sustava, konstitucijskom tipu i općem zdravstvenom stanju

Prehrana koju vaša probava razumije, a tijelo prihvaća

Bolesti povezane s načinom života i prehrambenim navikama, zahtijevaju temeljne korekcije na poljima na kojima su nastale. Program prehrane koji je usmjeren na potrebe organizma i mogućnosti vlastitog probavnog sustava, omogućuje tijelu razumijevanje i prihvaćanje hrane kao svojevrsnog lijeka koji podržava njegove regenerativne sposobnosti. O-R-O ciljana prehrambena strategija ima snažnu zaštitnu ulogu djelujući u smjeru regeneracije stanica i tkiva te istovremeno na prevenciju bolesti i njihovih okidača.

Što je hrana?

Hrana je oduvijek bila središnja točka u životu ljudi, a kao i sve drugo u životu, i hraniti se možemo svjesno ili nesvjesno.

Group

Hrana je informacija

Hrana ima dubok utjecaj na fiziologiju. Ona prenosi poruke preko probavnog sistema i pomaže u metaboličkim procesima. Iako hrana može pomoći smanjiti upale, sniziti razinu šećera u krvi, podržati puteve detoksikacije, neka hrana čini suprotno, te može oduzeti energiju, usporiti detoksikaciju i eliminaciju i hormonsku ravnotežu.

Group 2

Hrana je prevencija i pomoć u oporavku

Obilje nutritivno siromašne hrane potiče razvoj kroničnih bolesti. Iako to ne znači da se hranom možemo liječiti, ipak njen potencijal da djeluje ljekovito ne bi trebalo zanemariti. Zdrava cjelovita hrana održava optimalno zdravlje, gradi organizam i odašilje zdrave signale stanicama, minimalno opterećuje i osigurava dovoljno energije.

Group

Hrana je energija

Na najosnovnijoj razini, hrana je izvor energije, goriva potrebno tijelu da optimalno funkcionira. Količina energije koju imamo na raspolaganju, odraz je velikim djelom i izborom hrane koju jedemo.
Group 3

Hrana je povezanost

Hrana je stoljećima pružala užitak i okupljala ljude, a tako je i danas. Stoga, razlozi žudnje za određenom hranom, ne vode se uvijek logikom i njenim poznavanjem. Mnogima hrana služi za jačanje osjećaja zadovoljstva, a miris i okus hrane, nerijetko budi i stare uspomene.

O-R-O program prehrane

Personalizirana prehrambena strategija koja mijenja vaše navike, zdravlje i način života. Program započinje i završava cjelovitim pristupom koji čini ciklus od 28 dana, podijeljen u dvije ključne faze, a sve između je vrijeme potrebno organizmu da djeluje u smjeru regeneracije.

Personalizirana prehrambena strategija

Personalizirana prehrambena strategija O-R-O podržava procese regeneracije što nalaže da prije svega uzima u obzir vašu osobnu kartu probavnog sustava, konstitucijski tip, opće stanje zdravlja i vaš odnos prema hrani. Kroz inovativan individualni O-R-O pristup sagledava se i procjenjuje interakcija između zdravstvenog stanja, genskih predispozicija, trenutnih potreba organizma i prehrambenih navika, pri čemu temelj prehrambenog programa proizlazi iz osobne karte probavnog sustava i općeg zdravstvenog stanja osobe. O-R-O praktičan program uvođenja ciljanih prehrambenih korekcija pomaže u prepoznavanju i razumijevanju ispravnih prehrambenih potreba tijela, te objašnjava što, zašto i kako činiti u svakoj fazi korekcije prehrane – od prvog susreta do postignutih ciljeva. 

Prehrambeni zaokret

Na putu prema optimalnoj prehrani na zanimljiv ćete način upoznati stanje vašeg probavnog sustava i ključne procese probave, te što je to što činite, a sprječava optimalno funkcioniranje organizma. Na temelju dobivenih parametara izrađujemo ciljane prehrambene preporuke u sklopu kojih započinje vaš prehrambeni zaokret od 28 dana. Prvih 14 dana uključuje mjere za optimalnu detoksikaciju kroz nutritivnu podršku organima uključenim u obradu i izlučivanje toksina kao i ciljanu suplementaciju, pri čemu se određene namirnice uklanjaju iz prehrane. Drugi dio usmjeren je na dugoročnu prehrambenu strategiju, a uključuje uravnoteženu raznolikost hrane. Ovakav integrativni pristup, sprječava bolesti povezane s prehranom i načinom života te podržava dostizanju najvišeg izraza zdravlja i vitalnosti.

Do vašeg programa prehrane u 3 koraka

Prije nego postavimo okvir za vaš O-R-O program prehrane, vodimo vas kroz 3 koraka uz pomoć kojih utvrđujemo vaše trenutno stanje i potrebe organizma. Da bi to uspješno proveli, Origo prehrambeni savjetnik provodi potrebne analize i mjerenja i podržava vaš prehrambeni zaokret personaliziranim preporukama.

Group

Upoznajemo kartu vašeg probavnog sustava

Za procjenu stanja i identifikaciju ključnih nedostataka procesa probave, koristimo PSI Vector DiaCor dijagnostički sustav koji omogućuje u svega nekoliko minuta prikupiti informacije o zdravstvenom statusu i stanju probavnog sustava od usta do završnog dijela probave. Ovakva elektronska dijagnostika skraćuje vrijeme dolaska do ORO personalizirane prehrambene strategije.

Group 3

Otkrivamo vaše potrebe uz ORO model procjene

Kroz razgovor upoznajemo vašu zdravstvenu povijest, prehrambene navike i životni stil. Uz analizu dobivenih podataka, postavljamo ciljeve i okvir za vašu ORO strategiju te ciljanu suplementaciju. U slučaju online procijene, ovaj korak uključuje proširenu povjeru pri čemu savjetnik za prehranu koristi ORO model procjene. Uz ORO model procjene osigurajte ORO personaliziranu strategiju i bez fizičkog dolaska.

Group 4

Izrađujemo vaš O-R-O
plan prehrane

Nakon inicijalne procjene utvrđujemo ciljeve i izrađujemo plan prehrane u skladu s dobivenim parametrima. Ovakav pristup gradi zdrav stav prema hrani i omogućuje izlazak iz labirinta bezbrojnih mogućnosti prehrambenih režima, a pronalazak odgovarajućih zdravih, nutritivno i energetski uravnoteženih obroka, gradi zdrave temelje stanicama i djeluje obnavljajuće na organizam.

Značajke O-R-O programa prehrane

Personalizirani program prehrambenog zaokreta prilagođava se vašem stvarnim potrebama i pomaže održati potencijal regenerativnih sposobnosti na najvišoj razini.

broj 1Created with Sketch.

Smanjuje izloženost okidačima

Uklanjanje hrane koja uzrokuje reakcije i koje mogu biti povezane sa zdravstvenim smetnjama, omogućuje crijevima da zacijele, dok namirnice bogate hranjivim tvarima poboljšavaju prehrambeni status i zdravlje crijeva, istovremeno podržavajući puteve eliminacije.
broj 2Created with Sketch.

Smanjuje toksično opterećenje

Poznato je da su pesticidi, herbicidi i teški metali, povezani s poremećajem rada hormonskog sustava što doprinosi višku kilograma i metaboličkim poremećajima. Usvajanjem zdravih prehrambenih navika, smanjuje se i razina toksičnog opterećenja.

broj 3 samCreated with Sketch.

Optimizira funkcije detoksikacije

Prehrambena podrška može olakšati rad organa uključenih u obradu i izlučivanje toksina te rasteretiti crijeva i jetru. Kada jetra pretvori toksine u metabolite topive u vodi, oni postaju spremni za izlučivanje putem bubrega, crijeva i kože. 

GroupCreated with Sketch.

Brine o ciljanoj dopuni

Ciljana suplementacija primjenjuje se kod utvrđenog manjka određenih nutrijenata i kod povećanih nutritivnih potreba organizma. Manjak ili nedostatak hranjivih tvari može negativno utjecati na imunitet i ometati detoksikacijske funkcije. Ciljani unos hranjivih tvari pomaže održavanje homeostaze što omogućuje maksimalne uvijete za procese obnove, nesmetan rad organa i aktivnosti.
Group 7Created with Sketch.5

Jednostavnost provođenja

Vaš prehrambeni plan obuhvaća sedmodnevni prehrambeni program koji sadržava 5 ukusnih obroka dnevno što olakšava planiranje, organizaciju i pripremanje hrane. Prvi ORO jelovnik predviđen je za provedbu prvog i drugog tjedna, a drugi ORO jelovnik provodi se tijekom trećeg i četvrtog tjedna. Četiri tjedna provedbe čini 28 – dnevni ORO ciklus.

Group 7Created with Sketch.6

Osigurava uravnoteženu raznolikost

Raznolikost daje održivost. Širenje raznolikosti zdrave hrane utječe na ravnotežu tjelesne kemije, regulira obrambene snage organizma te jača mogućnosti vlastitog probavnog sistema i probavljanje hrane. To stvara uvjete za povratak iz stanja disregulacije u stanje regulacije same probave i u konačnici štiti zdravlje čitavog organizma.
zadnja fotka super

Što očekivati nakon ciklusa O-R-O prehrane?

Mentalni polet i porast energije

Rasterećenjem tijela dolazi do veće razine energije, mentalne budnosti i porasta volje.

Olakšanje postojećih tegoba

Osvježenje probavnom sustavu donosi olakšanje organizmu čime se smanjuju ili potpuno nestaju probavne smetnje, bolovi u mišićima, zglobovima, glavobolje i dr.

Pridonosi regulaciji tjelesne težine

Kada se zadovolje vitaminski i mineralni nedostaci i uklone viškovi, stvaraju se uvjeti za gubitak kilograma ili povećanje tjelesne mase.

Zdraviji izgled kože, kose i noktiju

Koža poprima zdraviji izgled, smanjuju se ili postepeno nestaju upalni procesi.

Pridonosi hormonskoj regulaciji

Uklanjanjem spojeva koji ometaju hormonski sustav i povećanjem unosa hrane koja podržava jetru i crijeva, hormoni mogu doći u pravilan balans.

Usporava proces starenja

Zadovoljenjem potreba organizma bliže smo homeostazi u kojoj tijelo najsporije stari.

Donosi bolju kvalitetu sna i odmor

Rasterećen organizam brže se regenerira. Noćni odmor najviše potiče obnovu tijela, a dobar san utječe na regulaciju hormona.

Dogovorite svoj termin

Možete nas nazvati i klikom na +385 (1) 888-7269 ili nam pisati na mail: info@centar-origo.hr

Call Now Button