Origo programi

Koji su vaši zdravstveni ciljevi?

Skrojeni prema vašim potrebama

Provjerite stanje vašeg organizma i prilagodite detoksikacijske i korektivne mjere svojim potrebama.  Origo programi izrađuju se individualno na temelju rezultata mjernih metoda i definiranih ciljeva.  

Gut Healing

Program obnove crijeva

Crijeva su korijenje zdravlja cijelog organizma, a crijevne bakterije osim imunološke uloge, imaju utjecaj i na metabolizam i hormonski sustav. Kada je ugrožena crijevna cjelovitost, crijeva postaju propusnija, i tad kažemo da ono što se događa u crijevima, više ne ostaje samo u crijevima. Posljedični imunološki odgovor može utjecati na bilo koji organ ili tkivo i biti uzrok brojnim drugim stanjima, naizgled ne povezanim s crijevima. 

Širi pogled omogućuje ciljanu strategiju pri kojoj temeljita procjena zadaje okvir za odabir prirodnih metoda, postupaka i tretmana usmjerenih na ponovnu uspostavu zaštitne funkcije crijeva i oporavak organizma.

Candida Control

Program za oporavak crijevne flore

Širenje candide znak je promjena u crijevnom mikrobiomu koje donose i niz neugodnih simptoma. Metabolički otpad koji candida ispušta, opterećuje organizam i sprječava uredno funkcioniranje stanica, a može oponašati i funkcije hormona stvarajući hormonalnu neravnotežu. Ne mora biti tako.

Rješenje za dugotrajne ili ponavljajuće infekcije candidom uključuje početnu procjenu stanja, promjenu prehrane, prirodne preparate te postupke koji pospješuju čišćenje organizma i oporavak crijevne flore. Uz Candida Control program za izgradnju zdrave crijevne flore, postavite candidu na njeno mjesto.

Antiparazitni program

Program za čišćenje od nametnika

Paraziti se ubrajaju u tzv. skrivene bolesti jer oponašaju niz zdravstvenih stanja. Širenje i razvoj parazitarnih infekcija, iscrpljuje stanične resurse, a mogu uzrokovati i brojne smetnje s posljedicama po imunološki, živčani i reproduktivni sustav. Njihova aktivnost proizvodi otpad koji opterećuje i slabi organizam i smanjuje fiziološke sposobnosti detoksikacije. 

Prije uništavanja i eliminacije nametnika, provode se testiranja na temelju kojih se određuje protokol čišćenja i put optimizacije organa za čišćenje. Uz antiparazitni program očistite organizam i naučite kako održavati unutrašnji okoliš neprivlačnim za nametnike.

Život bez alergija

Regulacija imunološkog sustava i sistema za čišćenje

Bilo da patite od respiratornih ili prehrambenih alergija, korijen njihova nastanka je isti – imunološka disfunkcija, odnosno pretjerana reakcija sustava u doticaju s alergenom. Alergije su jezik kojim organizam govori da je tjelesna kemija izvan ravnoteže. To može uključivati deficit minerala, nakupljanje teških metala, iscrpljenost nadbubrežne žlijezde kao posljedica utjecaja stresa, te toksično opterećenje jetre, limfe, i crijeva kao najvećeg imunološkog organa.

Uz temeljitu provjeru stanja organizma postaje jasniji uzrok alergija i kompenzacijskih procesa kojima tijelo nastoji umanjiti štetu. Intervencije se temelje na slabim točkama sistema. Primjenjuju se postupci usmjereni na regulaciju imunološkog sistema i optimizaciju funkcija organa detoksikacije. Povratite unutarnju ravnotežu organizma podržavajući i ispravljajući njegova slaba mjesta.

Slim Revival – Povratak u vitkost

Stvaranje uvjeta za zdravo mršavljenje po Origo metodi

Za funkcionalan sistem, jednako je važan i uvoz i izvoz. Princip je primjenjiv i na proces mršavljenja. Pri tom, svaki kilogram viška, ujedno znači i višak otpadnih tvari koje tijelo treba izlučiti. Strategije koje naglašavaju smanjenje uvoza i pojačanu potrošnju, polučuju kratkoročni rezultat koji ne pridonosi uvijek zdravlju sistema, a granica njegova opterećenja postaje nova kočnica za učinkovito uklanjanje viška kilograma. Bez prethodne procjene stanja organizma, put nerijetko vodi u nutritivni, energetski i funkcionalni deficit, pri čemu su funkcije izvoza tj. detoksikacijske funkcije drastično smanjene. Realno, nema potrebe za vožnjom pod ručnom, otpustite kočnicu, prođite provjeru i usmjeravajte vaše vozilo prema cilju. 

Programom za zdravo, progresivno i uravnoteženo smanjenje težine, podržite zdrave životne navike i optimizirajte detoksikacijske funkcije za eliminaciju viška toksina i olakšajte gubitak kilograma. Rasteretite i usmjerite organizam prema cilju kombiniranom strategijom i uz više zadovoljstva postignite oboje – lakši put do rezultata i bolje zdravlje.

Healthy Parent – Healthy Child

Program pripreme za zdravu trudnoću i roditeljstvo

Ono što smo mi, to postaju naša djeca. Stoga je sve više parova koji svjesno planiraju roditeljstvo i pripremaju svoja tijela iz kojih će nastati novi život. Razdoblje od začeća do rođenja, vrijeme je brzog rasta, stanične replikacije i funkcionalnog sazrijevanja organa i sustava. Ti su procesi vrlo osjetljivi na promjene u raspoloživosti hranjivih tvari i onečišćenja, a izmijenjeni metabolički procesi mogu imati utjecaj na razvoj i zdravlje budućeg djeteta.

Program pripreme za zdravo roditeljstvo uključuje procjenu stanja organizma oba roditelja, čišćenje organizma i jačanje zdravstvenog potencijala u svrhu stvaranja optimalnih uvjeta za rast i razvoj djeteta. Obzirom da način života roditelja, postaje način života koji će voditi dijete, program je usmjeren i na izgradnju novih zdravih navika budućih roditelja.

Manager bez burnout-a

Zna da je za uspjeh potrebno održavati sebe

Jedan od većih izazova svakog managera jest briga o sebi. Jer koliko energije, toliko je i rezultata. Svaki nivo postignuća, traži jednak nivo brige o sebi – lekcija koju je prije ili kasnije, nužno svladati. Izgaranje nije bezazleno. U stresnom razdoblju, aktiviraju se neuroendokrini, kardiovaskularni i emocionalni odgovori koji narušavaju fiziološku ravnotežu tijela. Sve ono što počinje kao umor, manjak koncentracije, tjeskoba i nesanica, s vremenom postaje izraženije kroz tjelesne smetnje. Stoga, zaokret u managerskom životu doista znači razumjeti, primijeniti i svladati vještinu brige o sebi. 

Program je usmjeren na smanjenje nagomilanog kroničnog stresa i podržavanje i prepoznavanje dijelova koji su pod utjecajem stresnih reakcija postali slaba točka tjelesnog sistema. Cilj je u kratkom vremenu osigurati maksimalnu iskoristivost faze opuštanja djelujući regulacijski na živčani i imunološki sustav što umiruje hiperaktivni odgovor tijela, smanjuje palu, sanira oštećenja i podiže razinu spremnosti i energije za nove izazove.
 

New Path

Program prirodne podrške kod ovisnosti

Ovisnost dolazi u mnogim oblicima, od alkohola, droge, kockanja, poremećaja u prehrani do opsesivnog ponašanja. Ovisnošću se smatra svako stanje koje traje duže vremena i pri tom narušava život pojedinca i život njemu bliskih osoba. Prvi korak za izlazak iz vrtloga ovisničkog ponašanja, jest priznavanje problema. Osnovni cilj programa je pružiti podršku osobama koje se bore s ovisnošću te ih povezati sa sadržajima koji ih podržavaju na putu odvikavanja. Put u novi početak usmjeren je na detoksikacijske i korektivne mjere i modeliranje promjena u načinu života. 

Kroz oporavljanje funkcioniranja organizma, potiče se i spoznaja mentalnih uvjerenja i osjećanja u podlozi koji su doveli do ovisnosti. Čišćenje organizma pomaže u prevladavanju fiziološke ovisnosti što olakšava oporavak
i čini osobu spremnijom za aktivniji rad na sebi i ostanak na novoizabranom putu. 

Healthy Ageing

Usporava i odgađa znakove starenja

Proces starenja počinje rođenjem, a nakon 30-te godine ovisno o životom stilu i navikama pojedinca, znatno se ubrzava. Razlog tome je ubrzan degenerativni biološki proces starenja uzrokovan slabljenjem regeneracijskih sposobnosti organizma. Na sreću to je moguće preokrenuti. Kako ubrzano starenje nije rezultat jednog čimbenika, nužan je sustavni pristup koji sagledava događanja na staničnom nivou i koji uključuje više od primjene jednog dodatka.
 
Temeljitom procjenom ulazimo u središte kompenzacijskih procesa kojima se tijelo služi, a ciljanim intervencijama potiče se korekcija oslabljenih funkcija i umirivanje funkcija u naprezanju. To preokreće neravnotežu i omogućuje ulazak u zonu homeostaze gdje su regenerativne sposobnosti organizma u punoj snazi. Naučite kako optimizirati funkcioniranje organizma i odgodite starenje iznutra i izvana. 

Menopauza na lakši način

Snaga žene u perimenopauzi i menopauzi

Iza 40-te, žena polagano ulazi u posve novo i prirodno razdoblje života. Hormonalni prijelaz razlikuje se od žene do žene, jednako kako se svaka razlikuje biokemijski, genetski i vlastitim životnim navikama. S tim hormonskim promjenama mijenja se i žena sama. Sada postaje još važnije utjecati na faktore povezane s hormonima i metaboličkim procesima, što uključuje prehranu, toksine i teške metale te na mjere koje podržavaju opće zdravlje, fizičku aktivnost, san i dovoljan unos tekućine. Unutarnji faktori imaju ulogu pridonijeti ili otežati način ulaska i prihvaćanja novog razdoblja života. 

Podržite zdravlje na prirodan način. Usvajanje zdravih personaliziranih prehrambenih i životnih navika, pridonosi stabilizaciji tjelesnih sustava što olakšava simptome izazvane promjenom. Sada dugujete sebi pojačanu brigu i njegu jer upravo ta promjena jača vašu budnost, zadovoljstvo, aktivnost i vitalnost. Ustanite unatoč promjeni i probudite novu snagu u sebi.

Life Reset

Potpuni životni zaokret

Boravite li više u zoni izvan ravnoteže, možda osjećate da više ne možete ili ne želite nastaviti u istom smjeru. U tom slučaju potreban je zaokret. Odlučite li da je tako, vaša je promjena započela. 

Uz pomoć snimanja specijaliziranom tehnologijom, naši će stručnjaci provesti temeljitu procjenu trenutnog stanja i identificirati ključne faktore neravnoteže. Predložit će personalizirane korektivne mjere, postupke i tretmane i osigurati tvari koje tijelu nedostaju. Postepenim uvođenjem zdravih navika, prekida se lanac navika koje štete, a započinje modeliranje novih podržavajućih navika. Dosegnite vaš puni potencijal – pomladite i osnažite tijelo, otkrijte jasnoću uma i koračajte s tijelom, umom i duhom u ravnoteži.

Rebalance

Instant rješenje za brzi povratak ravnoteže

U Origu volimo reći da je svaki čovjek jedinstveno neuravnotežen, da ništa nije statično i da je za održavanje homeostaze potrebna kontinuirana briga. Kada to niste u mogućnosti i kada ste izloženi zahtjevnom periodu koji vas izbcuje iz ravnoteže, program Rebalance dolazi u pomoć. Zadatak mu je u što kraćem vremenu podići energiju, spriječiti opterećenje i slabljenje organizma i omogućiti nesmetano funkcioniranje i u najzahtjevnijim periodu. 

U Origu ćete pronaći prilagođene prirodne tretmane za osjetljivu dječju kožu, funkcionalnu procjenu organizma i testiranje mineralnog statusa, savjetodavni tretman za pomoć u odrastanju i nošenju sa izazovima odrastanja, tretmane za staničnu regulaciju te za jačanje snaga organizma. Podržite zdravo ponašanje vaše djece u bilo kojoj dobi.

Call Now Button