Upoznajte Origo Centar

S vama od 2011. godine

Kako je nastao Origo?

Iz prirodnog načela da svaki organizam teži održati raznotežu - nastala je jedinstvena integrativna holistička wellness praksa koja spaja medicinsku struku, tradicionalne tehnike i tehnološka dostignuća

Origo je 2011. postao prvi specijalizirani centar za detoksikaciju u Hrvatskoj

Od samog osnivanja provodimo jednu od najpoznatijih metoda detoksikacije – hidrokolon terapiju, čiji smo pristup i metodu unaprjeđivali godinama da bismo danas ostvarivali maksimalne rezultate u tretmanima čišćenja crijeva, a time i rješavanju učestalih smetnji povezanih s probavom i nezdravim načinom života. Pozitivne promjene tijekom i nakon čišćenja, vodile su nas dublje u istraživanje i mogućnosti mjerenja nastalih promjena. Znali smo i da bi takvo očitanje dalo sasvim novu dimenziju provođenju detoksikacije i planiranju uvođenja ciljanih mjera za unaprjeđenje zdravlja. U stalnom nastojanju da pružimo cjelovitu podršku zdravlju i probavi kao temelju zdravlja, sljedećih nekoliko godina posvetili smo istraživanju raznih pristupa hidrokolonskoj metodi, dijagnostičkim sustavima, prehrani te razmjeni iskustava s brojnim stručnjacima.

2015 godine Origo postaje središnje mjesto za sustavnu i praćenu detoksikaciju

Nakon što je 2015. godine osnivačica Origo Centra, Ivana Varešak, proširila područje djelovanja te postala certificirani praktičar funkcionalne DiaCor dijagnostike s temeljima u kineskoj tradicionalnoj medicini, Origo Centar postaje središte najbrojnijih detoksikacijskih metoda u Hrvatskoj i šire i mjesto za sustavnu i praćenu detoksikaciju organizma prilagođenu zdravstvenom stanju. S dolaskom naprednih dijagnostičkih i terapijskih uređaja, omogućena je detaljna procjena stanja, praćenje tijeka i upravljanje procesom detoksikacije uz optimalni učinak čišćenja i uz minimalnu reakciju na čišćenje. Osobe koje su prošle kroz Origo detoksikacijske programe, osjećale su se fizički, emocionalno i mentalno bolje, imali su više raspoložive energije kroz dan i postali su motiviraniji u izgradnji zdravih navika. Danas smo ispunjeni svrhom i ponosni da je Origo metoda mnoge živote promijenila na bolje.

Što vas očekuje u Origo Centru?

Otvorenim i profesionalnim pristupom, stvaramo jedinstveno iskustvo i personalizirani odgovor na vaše potrebe.

Put u oporavak kroz detoksikaciju i promjenu životnih navika

Puno puta smo vidjeli da su mnoge kronične bolesti uzrokovane načinom života pojedinca kao i da su funkcionalne smetnje postale nešto s čime se danas živi. Međutim, vidjeli smo i da se promjenom u načinu života, znatno može podići kvaliteta života i zaštiti se od loših zdravstvenih ishoda. Stoga je naše djelovanje primarno usmjereno na oporavak i optimizaciju zdravlja kroz dva temeljna terapijska pravca – detoksikaciju kao sanacijsku mjeru i rehabilitaciju kao model korekcije životnih navika. To zahtjeva da se čovjek promatra kao cjelina, a zdravlje kao izraz ravnoteže i skladnih odnosa unutar tijela, uma i duha kao dijelova te cjeline. I tog proizlazi da je bolest stanje, odraz blokade i neravnoteže unutar tih odnosa. Zato volimo reći da je put u oporavak, put u ravnotežu i u slobodu, prije svega od samog sebe i svojih navika. To je osobni izazov svakog pojedinca, a zahtjeva motivaciju za svladavanjem novih vještina i usvajanje zdravijih navika za kvalitetniji i zadovoljniji život.

U Origu vas čujemo, razumijemo i savjetujemo u skladu s vašim potrebama

Zato vas prvo pažljivo slušamo, postavljamo ključna pitanja, a potom iznosimo zaključke i predlažemo daljnje korake. Često se dogodi da već za vrijeme dok nam iznosite vaše ciljeve ili smetnje, sami shvatite gdje su slaba mjesta i što je rješenje. Uključujemo vas u rješenja, ali vas pri tom povezujemo i sa vašim životnim navikama, a onda i dubljim uzrocima tih navika koje dovode do destabilizacije unutarnjeg stanja i narušena zdravlja. U postizanju optimalnih i dugoročnih terapijskih rezultata, pratimo vas i motiviramo da ustrajete na zdravim životnim odabirima. Zbog toga vam u Origu ne govorimo samo ono što biste vi željeli čuti, kažemo vam i sve ono što u tom trenutku zaista trebate čuti.

Od uzroka do rješenja

Svaka živa stanica ima svoje potrebe, a svaki simptom ima svoj uzrok. Budući da organizam pokreće pun potencijal samoregeneracije kada mu se za to osiguraju uvjeti, u Origu smo usmjereni na sanaciju toksičnih i deficitarnih oštećenja, uspostavljanju prirodne ravnoteže organizma kroz izgradnju zdravih životnih navika koje ciljaju na osnovni uzrok neravnoteže. Kada nam iznesete vaše ciljeve ili smetnje koje ometaju vašu kvalitetu života, mi se posvećujemo ključnom pitanju – koji organ ili sustav ne funkcionira optimalno, odakle dolazi dominantan uzrok smetnje i koji su ključni kompenzacijski procesi uključeni?

Cjelovit pristup i personalizirani odgovor

Svaka osoba je jedinstvena. Iz tog proizlazi da univerzalni pristupi ne mogu riješiti individualne probleme. Kako bismo osigurali temeljitu procjenu koristimo naprednu tehnologiju, dugogodišnje iskustvo i holistički pristup. To nalaže da poremećaje ne možemo promatrati odvojeno jer čovjek nije pasivan promatrač, nego aktivni sudionik u stvaranju i rješavanju unutarnjih neravnoteža. Zato, sve terapije i postupci koje provodimo obuhvaćaju tijelo, um i duh u središnju točku sukoba između zdravlja i bolesti. Dugogodišnje iskustvo potvrđuje da je personalizacija u postavljanju terapijske strategije odlučujuć faktor njene uspješnosti.

Zdravlje je prirodni izraz usklađenih odnosa unutar tijela, uma, duha i energije. Isprepleteni tjelesni, misaoni, emocionalni i energetski aspekti, jedinstvena su ekspresija unutarnjeg stanja koje određuje zdravlje i život pojedinca. Ravnoteža unutar ovih aspekata, prirodno je stanje slobodnog i zdravog čovjeka.

2Q6A0228

Upoznajte Ivanu Varešak

osnivačicu Origo Centra i Origo Metode

Tijekom proteklih 15 godina Ivana pronalazi interes u nekoliko različitih područja koja spaja u jedinstvenu cjelinu. Povezuje funkcionalnu dijagnostiku kao alat u prepoznavanju uzroka tegoba, detoksikaciju organizma i rehabilitaciju životnog stila kao sanacijsko – korektivnu mjeru, zdravlje crijeva i prehranu kao temelje zdravlja te odnos crijeva-psiha i postizanje psihoemocionalne ravnoteže kroz vještine samoupravljanja. Kao zdravstveni trener s medicinskom naobrazbom, osnažuje ljude da preuzmu aktivnu ulogu u unaprjeđenju svog zdravlja i pokrenu pozitivne promjene u svom životu.

U radu posvećuje pažnju oblikovanju svjesnog ponašanja te povezuje osobu s njenim izborima u načinu života, ciljevima i njenim punim potencijalom.

Group

Kružni uzorak

Krug simbolizira temeljni sklad.
Kružno kretanje nema ni početka ni kraja, nepromjenljivo je, stoga simbolizira vrijeme, nebo i duhovna načela. Predstavlja neraskidivu snagu muškog i ženskog, Sunca i Mjeseca, a kao savršen izraz prirode, vidimo ga u ptičjem gnijezdu i izmjeni godišnjih doba. Krug je tu da nas podsjeća na našu cjelovitost, na cjelovitost života i stvaranju skladnih odnosa u nama i izvan nas.

Group 3

Kornjača

Kornjača je najstariji simbol Zemlje koju je
noseći na leđima održavala u ravnoteži. Simbol je regeneracije, sigurnosti i dugovječnosti. Donosi mir i uči da je dom tamo gdje se nalazimo i poziva na prihvaćanje života. U kulturi Indijanaca, svako je pleme imalo „Kornjača ljude“, a legenda kaže da „Onaj koji nosi znak kornjače pomaže drugima“.

bijeli znak origo

Riječ Origo

Dolazi iz latinskoj jezika, a znači izvor,
početak ili točka nastanka, uzrok nečega. Naš Origo je priroda, a njeni zakoni su nam pitki, razumljivi i primjenjivi. Vremena se mijenjaju, no zakoni prirode ostaju isti. Promatrajući njenu ravnotežu i cikluse promjene i obnove, primjenjivost na čovjeka postaje neupitna,
no čini se da je sudbina čovjeka potisnuti te principe u sebi i tražiti svoj put natrag,
svoju Prirodu, svoj Origo.

Zašto Origo?

+  spajamo medicinsku struku, tradicionalne tehnike i suvremena tehnološka dostignuća

+  jer je svaka osoba za nas jedinstvena, a naš pristup prema njoj individualiziran


+  jer smo koncentrirani na prirodne sastojke koje tijelo najbolje prepoznaje i prihvaća


+  jačamo vitalnost i zdravlje i vraćamo ljepotu življenja


+  jer je život u skladu s tjelesnim, mentalnim, emocionalnim i duhovnim „ja“ donosi ravnotežu u život – da proživimo, a ne preživimo dan!


+  jer vas čujemo i prepoznajemo vaše potrebe

Call Now Button