Oligo test

Otkrijete mineralni status i teške metale u organizmu

Utjecaj minerala i teških metala na zdravlje

Manjak ili višak nekog minerala može izazvati niz promjena u organizmu, npr. oslabljen imunitet, pojačana potreba za hranom, promjene na koži i noktima, opadanje kose, učestali umor i sl. Mineralnu neravnotežu i teške metale u tkivima moguće je razotkriti i prije pojave ometajućih simptoma uz pomoć Oligo testa.

Važnost minerala u organiznu

Minerali su životno važni za normalno funkcioniranje organizma i sudjeluju u nizu procesa naših stanica. Neophodni su za izgradnju enzima, hemoglobina, hormona, strukturnih bjelančevina i vitamina, a mogu i proizvesti ubrzanje enzimske kemijske reakcije i do tisuću puta, dok ih nedostatak minerala usporava. Sudjeluju u radu preko 130 enzima, a njihov sadržaj, omjer i raznovrsnost ključ je zdravlja. Nobelovac L. Pauling je ustvrdio da; „Ukoliko bi se ljudska prehrana nadopunila cijelim spektrom minerala i elemenata u tragovima, mnoge bi bolesti i zdravstveni problemi mogli biti spriječeni, a postojeći smanjeni. “

Ljudski organizam ne podnosi ni nedostatke ni viškove. Sve kemijske reakcije koje hranu pretvaraju u energiju i omogućavaju život, odvijaju se neometano pod jednim uvjetom – pri stanju mineralne ravnoteže. Zato, svaki poremećaj u mineralnoj ravnoteži rezultira zdravstvenim smetnjama. 

Toksični utjecaj teških metala

Teški metali prirodno su prisutni u našoj okolini, industriji, tehnologiji te lako dospijevaju u hranu, zrak i vodu i mnoge druge predmete s kojima smo svakodnevno u dodiru. Postoji li povišena razina teških metala, njihova toksičnost je pojačana ako je prisutna i mineralna iscrpljenost, npr. nedostatak nekih esencijalnih minerala utječe na nakupljanje teških metala u tijelu. 

Zdrav organizam je sposoban izlučiti teške metale, no iscrpljen, to ne čini jednako učinkovito. Tako taloženi, smatraju se najtoksičnijim. S obzirom na nutritivno sve siromašniju hranu te popratno česti mineralni deficit, za očuvanje zdravlja vrlo je važno kontrolirati razine minerala i teških metala.

Oligo testiranje

Znanost o mineralima i njihovom složenom međusobnom utjecaju u spoju s tehnologijom, donosi rješenje za procjenu i rano otkrivanje mineralnih neravnoteža i teških metala u tkivima.

Kako izgleda Oligo test?

Oligo testiranje provodi se pomoću naprednog uređaja koji omogućuje neinvazivnu i preciznu analizu minerala, elemenata u tragovima i teških metala i ukupnog oksidativnog stresa. Oko 70% izmjerenih koncentracija, otkriva se unutar same stanice, što znači da se ovakvim ranim otkrivanjem mineralnih deficita, sprječava slabljenje organizma i degenerativne promjene. 

Uređaj procjenjuje mineralni sastav u tkivu pomoću kratkog snimanja, zbog čega ne zahtijeva biopsiju, uzorak krvi ili kose. Skeniranje se provodi tehnologijom svjetlosne spektrometrije, a precizan izvještaj s mogućnošću tumačenja, dostupan je unutar nekoliko minuta uz pomoć pametnog softwera – Oligo lab. 

Što nakon testiranja?

Tumačenje značaja nedostatka ili viška nekog minerala i njihovog međusobnog utjecaja na zdravlje, izuzetno je složeno. Zahvaljujući softwerskoj interpretaciji rezultata, omogućeno je njihovo rano otkrivanje.  U tu svrhu stvoren je pametni softver – OligoLab.  Sve preporuke osigurane su na jednom mjestu – rezultat testiranja, analiza i preporuka za uravnoteženje minerala i hranjivih tvari, a u slučaju toksičnosti teških metala osigurane su preporuke za detoksikaciju. 

Nakon što sve stanice zadovolje svoje mineralne potrebe, dolazi do boljeg funkcioniranja organizma i proizvodnje energije, te se vraća stabilnost i ravnoteža. Preduvjet zdravlja je osigurati optimalne uvjete za zdravo funkcioniranje stanica.

Prednosti i mogućnosti Oligo testa

+ neinvazivna analiza minerala, elemenata u tragovima i prisutnosti teških metala

+ precizan izvještaj s mogućnošću tumačenja dostupan unutar nekoliko minuta

+ rano otkrivanje mineralnih deficita sprječava slabljenje organizma

+ pomoć u što bržem otkrivanju metaboličkih poremećaja

+ omogućava optimalnu terapijsku strategiju za zdravo funkcioniranje vaših stanica

+ testiranje se vrši na staničnoj razini, ne zahtijeva biopsiju, uzorak krvi ili kose

Dogovorite Oligo test

Call Now Button