Uvjeti korištenja

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Osobne podatke koje nam proslijedite korištenjem ovih stranica, odnosno interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim Stranicama (newsletter i sl.), koristit ćemo isključivo u skladu s dalje navedenim odredbama te na način opisan internim aktima o zaštiti osobnih podataka. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. nećemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.

U slučaju da nam putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na našim stranicama šaljete osobne informacije, kao što su Vaša adresa, telefonski broj, e-mail adrese i slične identifikacijske informacije, sve vaše podatke čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti i općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka. Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.

Vaše osobne podatke dobivene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja. Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka.

Izjava odnosi se na obradu osobnih podataka u EU od strane Origo Centra.

Svrha ove Izjave o privatnosti je pružiti transparentnost glede privatnosti i obrade osobnih podataka. Cilj nam je dokazati da Origo Centar  brine o osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonom kao što je Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Naša strategija je usredotočenost na proširivanje davanja usluga prilagođenih svakom klijentu pojedinačno. Klijent je na prvom mjestu što znači da je naš prioritet da djelujemo u njihovom interesu. Ova se vrijednost također primjenjuje kada se radi o obradi osobnih podataka.

“Transparentnost” je jedno od pravila Origo Centra koje oslikava i ovu Izjavu o privatnosti, pružajući jasno i razumljivo objašnjenje obrade osobnih podataka. Origo Centar  obrađuje osobne podatke sljedećih kategorija osoba  (također ih zovemo subjekti podataka):

– Kupci;
– Dobavljači;
– Klijenti;
– Korisnici web stranice;
– Posjetitelji web stranice;
– Posjetitelji;
– Zaposlenici i podnositelji koji nisu obuhvaćeni ovom Izjavom o privatnosti

Obrada podataka Obrađujemo određene vrste osobnih podataka sa svrhom pružanja našim klijentima najbolje moguće usluge:

– Ime
– Kontakt informacije (e-mail adresa, telefonski broj)
– Funkcija
– opis zdravstvenog stanja za korisnike usluga centra

Kod korisnika i posjetitelja  web stranice obrađujemo sljedeće vrste osobnih podataka registriranih korisnika web stranice:

– Ime
– E-mail adresa
– Interes za newsletterom
– Ponašanje putem interneta na našoj web stranici

Svrha obrade korisnika i posjetitelja web stranica je isporučiti newsletter, praćenje „online“ ponašanja u svrhu održavanja i poboljšanja web stranice. Pristup osobnim podacima ima voditelj obrade osobnih podataka i službenik obrade. Origo Centar koristi vanjske usluge obrade podataka za knjigovodstvene usluge.

Imate pravo od Origo Centra tražiti brisanje vaših osobnih podataka ako se primjenjuje jedna od sljedećih okolnosti:

– svrha obrade više ne postoji;
– povukli ste svoju privolu;
– vi imate prigovor na obradu;
– obrada je nezakonita;
– postoji zakonska obveza brisanja vaših osobnih podataka;

Origo Centar namjerava udovoljiti vašem zahtjevu automatski pri zaprmanju Vašeg pismenog zahtjeva. Možete zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka u sljedećim okolnostima:

– vaši osobni podaci nisu točni;
– prigovorili ste obradi i Origo Centru;
– obrada je nezakonita;
– Origo Centar  više ne treba vaše osobne podatke

Možete prigovoriti obrađivaču vaših osobnih podataka iz razloga koji se odnose na vašu situaciju i ako se primjenjuje jedna od sljedećih okolnosti:
– obrada se temelji na legitimnim interesima Origo Centra;
– Origo Centar obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga

Kolačići 

Origo Centar se zalaže za zaštitu vaše privatnosti i razvoj tehnologije koja vam daje najsnažnije i najsigurnije „online“ iskustvo. Origo Centar koristi kolačiće za poboljšanje upotrebljivosti web stranice.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke. Kada posjetite našu web stranicu, te male tekstualne datoteke privremeno se pohranjuju na vašem računalu. Kolačići se koriste za praćenje postavki posjetitelja web stranica i poboljšanje njihovog korisničkog iskustva. Na primjer, kolačići daju uvid u web stranice koje su posjetili i kako se posjetitelji kreću s jedne web stranice na drugu.
Kolačići također mjere koliko ljudi posjećuje web stranicu i koliko dugo ostaju na toj stranici. S ovim informacijama Origo Centar optimizira web stranicu.

Jesu li kolačići sigurni?

Kolačići su sigurni. Ne sprema nikakve osobne podatke niti druge osjetljive podatke vezane za pojedince. Osim toga, nije moguće pratiti osobne podatke putem kolačića ili slati spam ili bilo koju drugu neželjenu e-poštu. Kako promijeniti postavke kolačića? U postavkama Vašeg preglednika možete odrediti kako web stranice trebaju obraditi kolačiće na vašem računalu.

Primjerice, svoje postavke možete definirati na sljedeći način:
– zatražite obavijest ako web stranica želi staviti kolačić;
– odbiti kolačiće treće strane;
– izbrišite kolačiće;

Za bilo kakve dodatne informacije, pitanja i / ili pritužbe na ovu Izjavu o privatnosti ili obradu osobnih podataka u Origo Centru, molimo kontaktirajte

Voditelja obrade osobnih podataka na kontakt podatke u nastavku: Ime i prezime: Ivana Varešak

Kontakt: info@centar-origo.hr
Adresa:Palmotićeva 57, 10000 Zagreb

Origo Centar se zalaže za zaštitu vaše privatnosti i razvoj tehnologije koja vam daje najsnažnije i najsigurnije „online“ iskustvo.
Origo Centar koristi kolačiće za poboljšanje upotrebljivosti web stranice.

Call Now Button