Procjena i savjetovanje

Susret u kojem vi postajete aktivni partner u unapređenju vlastitog zdravlja

Procjena stanja i pronalazak uzroka pokretača disfunkcije

Otkrivanje korijenskog uzroka i koraka do cilja može biti dug put. Uz Origo procjenu i metodu osigurajte jasne i odmah primjenjive smjernice usklađene s vašim specifičnim potrebama. Želite li poboljšati zdravlje crijeva i probavu, osloboditi se funkcionalnih smetnji ili ste odlučni u promjeni životnog stila i želite više energije u svom životu – Origo praktičar pristupa temeljito i pronalazi personalizirani odgovor na vaše potrebe.

Group

Probava i zdravlje crijeva

Probava svakog čovjeka ima svoju funkcionalnu posebnost. Ojačajte slabe točke vaše probave i podržite vaše zdravlje iz korijena.

Group 3

Funkcionalne smetnje

Funkcionalne smetnje ometaju i ograničavaju svakodnevni život. Uključite se u njihovo rješavanje i ojačajte vaš zdravstveni potencijal na prirodan način.

Group

Promjena životnog stila

Nezdrave navike urušavaju vašu snagu, zdravlje i radost. Olakšajte tranzicijski put iz nezdravih u zdrave životne navike i osigurajte energiju za život kakav želite.

Utvrđivanje početnog stanja

Sve polazi od temeljite procjene vašeg zdravstvenog statusa. Praktičar DiaCor funkcionalne dijagnostike ispitivanje zasniva na kineskoj tradicionalnoj medicini, te vaše zdravlje gleda u kontekstu vas kao cjeline. To uključuje temeljiti razgovor polazeći od vaše zdravstvene povijesti i genetskimh predispozicija do čimbenika o načinu života, slike simptoma koja govori o nastaloj neravnoteži te fizičkog izgleda i načina govora. Praktičar razmatra i faktore koji se tiču okolišnih čimbenika – kvaliteta zraka, vode i vrstu prehrane, izloženost toksinima i procjenu detoksikacijskih funkcija, kako bi se identificirao korijen problema i ponudio personalizirano rješenje.

U praksi se pokazalo da psihološki, duhovni i društveni čimbenici također mogu imati dubok utjecaj na zdravlje. Stoga razgovor uključuje i procjenu fizičke aktivnosti, životna iskustva ili traume koje ste iskusili, vaši stavovi i uvjerenja i sve drugo u okruženju što utječe na zdravlje i život. Polazimo od toga da ako je moguće životnim navikama promijeniti način na koji se geni aktiviraju i izražavaju, onda je moguće ponovnom promjenom navika opozvati aktivaciju i podržati uravnoteženo izražavanje i funkcioniranje organizma.

Inicijalna_procjena

Iz procjene funkcionalnog statusa proizlazi personalizirani terapijsko rehabilitacijski plan.

terapija_

Utvrđivanje terapijskog djelovanja

Prije nego započnemo s bilo kojom od terapijskih metoda, utvrđujemo početno stanje i postavljamo odgovarajući detoksikacijski i rehabilitacijski plan koji tijelo može podržati. Cilj je definirati neravnotežu i postaviti terapijsko djelovanje kroz intervencije koje uključuju konkretne i primjenjive upute i smjernice. Personalizirane terapijske intervencije usredotočene su na promjenjive čimbenike u načina života koje mogu optimizirati rad detoksikacijskih organa, regulaciju živčanog, hormonskog i imunološkog sustava te istovremeno podržati zdravlje crijeva. Pažnja se posvećuje vrsti prehrane, antiparazitnom čišćenju, oporavku crijevne flore i sluznice, probiotskoj i drugoj suplementaciji, tinkturama i drugom bilju za stimulaciju detoksikacijskih funkcija i podršku organizmu. 

Preporuke za promjene u načina života mogu uključivati ​​i primjenu aromaterapije, plan prilagođene tjelovježbe, edukaciju iz određenog područja, tehnike upravljanja stresom i cirkadijalnim ritmom ili direktne intervencije kao što su ciljano usmjereni terapijski tretmani, tretmani za zdravlje crijeva, programi detoksikacije, integrativni coaching, fizioterapijske vježbe, vježbe disanja, vođenu meditaciju i razne druge. 

Započnite vaš put u regeneraciju kroz dva smjera terapijskog djelovanja

Terapijski plan usklađujemo kroz dva smjera - upravljanje detoksikacijskim procesom i rehabilitacijom kojom se razvijaju životne navike koje jačaju vašu funkcionalnost. Ovisno o stanju i potrebama organizma, ponekad je naglasak potrebno staviti više na jedan smjer kako bi se postigao optimalni rezultat.

Detoksikacija prilagođena vašem zdravstvenom stanju

Što je manje otpada i blokiranih stanica u tijelu, organizam je u stanju bolje funkcionalnosti, djeluje bez opterećenja i ometanja i ima više energije. Stoga, želimo li biti zdravi i produktivni, nužno je sanirati nastala toksična oštećenja te uskladiti stil života s podržavajućim prirodnim ciklusom detoksikacije i retoksikacije. Da bi se postigao maksimum od procesa detoksikacije, važno je razumjeti mehanizme, slijediti određena pravila i odgovarajući detoksikacijski plan. U tome vam pomažemo procjenom, planom i stručnim vođenjem. 

Prvi korak je dobro provedena procjena općeg stanja na osnovu koje se određuju ciljevi i smjer djelovanja, a potom prioriteti tijekom procesa čišćenja te intenzitet provođenja detoksikacije uz sustavno praćenje i korekcije. Sve su to obilježja pravilnog i sveobuhvatnog detoksikacijskog programa. Procjenom početnog stanja, otkrivaju se faktori koji sprječavaju oporavak ili negativno utječu na zdravstveno stanje. Vaše zdravstveno stanje zadaje smjer i ritam na osnovu kojih se predlaže personalizirani detoksikacijski plan prilagođen vašem specifičnim potrebama. 

Funkcionalna rehabilitacija kao podrška u jačanju zdravstvenog potencijala

U praksi se pokazalo da rehabilitacija mora krenuti od samog temelja, odnosno od navika. Navike su ono što čovjeka slabi i čini ranjivim ili ga podržavaju i jačaju. U pozadini navika utkane su misli, uvjerenja i emotivni sadržaji koji te navike održavaju živima. Upravo one kreiraju zdravlje i život čovjeka, a imaju i presudnu ulogu u aktivaciji genetskih predispozicija. Stoga vas kroz funkcionalnu rehabilitaciju učimo kako upravljati osnovnim principima zdravlja kako biste direktno podigli vašu funkcionalnost u životu i pozitivno je odrazili na vaše zdravlje. To znači uvođenje ciljanih intervencija u izgradnju zdravih životnih navika gdje pružamo jasne upute, korake i alate za promjene koje spriječavaju slabljenje organizma, a jačaju vaš zdravstveni potencijal. 

Naučiti kako bolje brinuti o sebi, kako stvarati zdravu naviku, kako destruktivne navike zamijeniti novim i podržavajućim. U Origu ćete naučiti kako da se kroz vlastite navike približite vašim stvarnim potrebama, kako da se oslobodite samoograničavajućih obrazaca ponašanja, kako da na podržavajući način ispunite vaše potrebe i time ojačate vaš zdravstveni potencijal i podržite oporavak. Naučit ćete kako da svaki dan povećate sposobnost za zdravlje, energiju i radost u životu. 

Dogovorite svoj termin

Možete nas nazvati i klikom na +385 (1) 888-7269 ili nam pisati na mail: info@centar-origo.hr

USLUGA DOSTUPNA I ONLINE

Call Now Button