Informoterapija

Personalizirani frekvencijski recept za regulaciju i obnovu stanične komunikacije

Komunikacijski sustav stanica

Milijuni naših stanica su u neprestanom stanju promjene i kretanja, pri čemu se svake sekunde u njima odvija nekoliko tisuća kemijskih reakcija. Svaka stanica, uz tvari iz krvi i energiju, prima i informaciju što znači da ima svoju individualnu frekvenciju kojom komunicira s okolinom. Što su ti informacijski sustavi usuglašeniji, bolje regulirani i u skladu s okolnim utjecajima, to je zdravlje organizma stabilnije. No, može li čovjek izdvojenom i ciljanom informacijom utjecati na rad i komunikaciju stanica?

Utjecaj informacije na organizam

Tijelo je na staničnom nivou do te mjere uređeno da predstavlja savršen elektronski sistem koji prima informacije iz izvora u stalnoj i direktnoj vezi s čovjekom. To znači neprestanu izloženost nebrojenoj količini informacija putem hrane, sna, međuljudskih odnosa, kretanja, stresa, stila života i sl. I dok neke informacije imaju povoljan utjecaj na stanice i njihovu komunikaciju, neke imaju nepovoljan utjecaj. Organizam od rođenja pamti sve informacije u tzv. zapisu trauma, mrežnom sustavu informacija koji određuje način kojim stanice komunikaciju. Preopterećenost tog sustava rezultira poremećajem biokemijskih procesa u organizmu. Do bolesti dolazi kada se vlastiti stanični zapis, zapis naših navika, susretne licem u lice s genetskim zapisom. Znanost govori da taj susret možemo izbjeći, te da su životni stil i navike pojedinca odlučujuća karika za aktivaciju genetskog nasljeđa.

Informacija kao univezalna suština

Želite li održati dobro zdravlje, bistar um, imati smirene reakcije i dovoljno energije za sve sto želite, hrana koju unosite trebala bi zadovoljiti više od gladi – hrana treba podržavati zdravlje svih tjelesnih sustava i biti izvor energije za život kakav želite. Iscrpljivanje staničnih rezervi kao i opterećenost organizma, ne donosi dobro i ne pridonosi zdravlju, energiji, izgledu niti dobrom osjećaju. Jedan od uzroka neravnoteže tjelesne kemije je i uvođenje prehrambenih izmjena temeljenih na uvjerenjima, dok zadovoljavanje staničnih potreba ostaje u pozadini. Za razliku od vremena naših predaka, iako je hrane sada u izobilju, njena kvaliteta i naši izbori postali su upitni. Upravo to nas čini društvom koje treba naučiti činiti zdrave prehrambene izbore.

Poslušajte što o informoterapiji govori dr. Zenovij Skripnjuk

Dr. Zenovij Skripnjuk, je doktor bioloških znanosti te direktor znanstvenog istraživanja i voditelj katedre biofizike, biokemije i medicinske biologije Kijevskog medicinskog sveučilišta

Informoterapija - personalizirani frekvencijski recept

Informoterapija se za korekciju i ponovnu aktivaciju stanice, koristi frekvencijama zdravih matičnih stanica u obliku personaliziranog recepta. Uloga frekvencijskog recepta je podsjetiti stanice da povrate svoju prvotnu komunikaciju i sposobnost samoobnavljanja. U Origo Centru istražujemo koliko su informacije koje je organizam godinama zapisivao utjecale na psihofizičko stanje te kako na prirodan način i uz pomoć informacija urediti unutarnje procese i uspostaviti zdravu staničnu komunikaciju.

Što je informoterapija?

Informoterapija je grana medicine koja proučava utjecaj informacije na fiziološke, biokemijske i patološke procese u organizmu. Objedinjuje kvantnu medicinu i holistički pristup, a osnovne postavke definirao je 1989. god. dr. sci. Zinovij Skripnjuk u znanstveno istraživačkom institutu za integrativnu i negentropijsku medicinu u Kijevu gdje je dokazao međustaničnu komunikaciju signalima koji predstavljaju stanične jezike. Poznato je da stanice imaju nekoliko svojih jezika, jezik molekule DNK, RNK i bjelančevine koje uz pomoć tvari prenose i pamte informacije. Međutim, prenositi informaciju moguće je i uz pomoć električnih impulsa. 

Informoterapija se provodi pomoću dijagnostičko-terapijskog uređaja PSI Vector DiaCor kojem je primarni cilj otkriti uzrok neravnoteže i ponuditi informacije koje sistemu nedostaju za optimalno funkcioniranje. Kroz dobivene informacije, uređaj izdvaja personaliziranu kombinaciju frekvencija zdravih matičnih stanica tzv. informoterapijski kod uz čije „instrukcije“ stanice uređuju svoje regulacijske sustave, postepeno dovodeći organizam u uravnoteženo stanje. Informoterapiju s pravom nazivaju homeopatijom 21. stoljeća, a  vrijednost ovog pristupa leži i u činjenici da ne postoje dva ista informoterapijska recepta. To znači da jedan informorecept odgovara samo organizmu iz kojeg je dobiven frekvencijski kod njegova stanja. To je baza za postavljanje frekvencijskog recepta koji ima zadatak uspostaviti zdravu i uravnoteženu staničnu komunikaciju unutar organizma.

Kako izgleda tretman informoterapije?

Prilikom informodijagnostičkog mjerenja elektrofizičkih karakteristika na površini kože povezanih s odgovarajućim tkivima, organima i organskim sustavima, učitava se frekvencijska baza iz koje nastaje personalizirani informoterapijski recept. Mjerni sustav za svaku stanicu prezentira način rada stanice, bilo da je u opterećenom stanju (hiperfunkciji) ili oslabljenom stanju (hipofunkciji). Sustav posjeduje iznimnu osjetljivost kojom otkriva i tek nastale promjene u električnoj provodljivosti, pri čemu patološki signali predstavljaju elektrofiziološke karakteristike koje su u korelaciji s patološkim promjenama organa i sustava. Detaljnim neinvazivnim informodijagnostičkim snimanjem, osiguran je detaljni izvještaj o funkcionalnom stanju organizma.

Informoterapija ili personalizirani informorecept, automatski se izdvaja se iz selektora u kojem su pohranjene frekvencije zdravih matičnih stanica. Automatski selektor određuje stupanj korekcije i način djelovanja te izdvaja informoterapijski recept koji predstavlja „instrukcije“ oštećenim stanicama, prisjećajući ih kako da ponovno urede procese metabolizma. Informoterapija je oblik terapije koji na organizam djeluje obnavljajući njegove regulacijske sustave s ciljem povratka u uravnoteženo fiziološko stanje. Informoterapija se primjenjuje se uz pomoć informokorigirajućih nosača, medija za prijenos informacije u obliku homeopatskih granula ili metalnog diska koji se lijepi na kožu tijekom 21-og dana.

stanja informoterapija

Stanja kod kojih je zabilježen najveći uspjeh u tretiraju informoterapijom

+ alergije i autoimuna stanja

+ bronhijalna astma, kroničan rinitis i sinusitis

+ disregulacija živčanog i hormonskog sustava

+ poremećaji i smetnje u probavnom sustavu

+ glavobolje i migrene i druge kronične boli

+ sindrom kroničnog umora

+ kardiovaskularne smetnje

+ oporavak nakon operativnih zahvata

+ infekcije urinarnog trakta

+ ženska i muška neplodnost

+ kožna tegobe (psorijaza, neurodermitis)

Prednosti informoterapije

Jednostavno provođenje i personalizirani informorecept

U kratkom vremenu kroz informodijagnostičko mjerenje osigurane su detaljne informacije o stanju organa na temelju kojih nastaje personalizirani informoterapijski recept.

Pervencija

Zbog promjena u informacijskom protoku koji se javlja u stanicama i prije razvoja bolesti, moguće je djelovati prije i spriječiti razvoj poremećaja.

Mjerljivost

Promjene i poboljšanja svake informoterapije moguće je mjeriti i dokumentirati što omogućuje ciljanu planiranje informoterapijskog ciklusa. Prosječno vrijeme za postizanje rezultata uz pomoć informaterapije je između 1-3 mjeseca.

Neinvazivna i bez štetnog utjecaja

Zbog korištenja informoterpijskih nosača niske količine tvari i energije, isključena je mogućnost štetne reakcije što ju čini sigurnom u primjeni i s bilo kojom drugom terapijom.

prednost informoterapije2

Dijagnostičko-terapijski uređaj “Intera-DiaCor” uključen je u Državni registar medicinske opreme i medicinskih proizvoda u Ukrajini, gdje je i odobren za uporabu u medicinskoj praksi.

Dogovorite svoj termin

Možete nas nazvati i klikom na +385 (1) 888-7269 ili nam pisati na mail: info@centar-origo.hr

Call Now Button