Dijagnostika DiaCor

Spoj biofizike, tradicionalne medicine i sofisticirane tehnologije za temeljitu procjenu funkcionalnog stanja organizma.

Gdje je vaš zdravstveni potencijal?

Detektiranjem niza stanja između zdravlja i bolesti, stanja tjelesnih sustava i njihove fiziološke povezanosti, obrazaca koji se ponavljaju te uključenih vanjskih i unutarnjih čimbenika – moguće je razumjeti
smisao nastalih promjena te pronaći pristup koji pokreće povratak u optimalno stanje, stanje ravnoteže.

Zdravlje nije statično

Mnogi vjeruju da se bolest pojavi odjednom, no takav stav osim što nije ispravan, sprječava svaku promjenu na bolje. Organizam, stanice i život koji pulsira u njima, odvija se u stanju neprekidnog kretanja i u dva pravca – smjer zdravlja ili smjer bolesti. Sposobnost organizma da održi homeostazu, unatoč vanjskim podražajima i unutarnjem usklađivanju, smatra se kretanjem u zoni zdravlja. I zato je za razvoj bolesti potrebno vrijeme i niz čimbenika koji se u nekom trenutku susretnu u istoj točci. To znači da se bolesno stanje na svojevrstan način uzgaja

Sve brži stil života, neredovita i nezdrava prehrana, stres i nedovoljna tjelesna aktivnost, iscrpljuju organizam i njegove snage samoobnove. U tako zadanim uvjetima, sustav i dalje koristi kapacitete da oslobodi viškove dok mu istovremeno nedostaju osnovne komponente za optimalno funkcioniranje. To stanje vodi u slabljenje. Stoga, za povratak u stanje ravnoteže, vrijede dva znanstveno potvrđena principa – dati organizmu što mu nedostaje i ukloniti ono što ometa njegovo funkcioniranje. 

Zdravlje je mjerljivo

Ako se pitate zašto vam nedostaje energije, od kuda dolaze promjene na koži, zašto vam ne polazi za rukom da smršavite ili se udebljate – vrijeme je za funkcionalnu dijagnostiku. Spajanjem tehnologije i medicine nastala je grupa dijagnostičkih uređaja zahvaljujući kojima su porasle mogućnosti očuvanja zdravlja. Napredni dijagnostički sustav DiaCor, omogućuje slojevitu analizu funkcionalnog stanja organa i sustava uz očitanje njihovih funkcija i fiziološke povezanosti što pridonosi prepoznavanju i razumijevanju narušenih tjelesnih procesa. 

S obzirom da na čovjeka utječe sve što ga okružuje, ovakva dijagnostička procjena danas postaje sve vrjedniji alat i svojevrsni orijentir stupnja i kvlitete tih utjecaja, dok prepoznavanje skrivenih uzroka sve češćih funkcionalnih poremećaja, omogućuje pravovremeno poduzimanje mjera za povratak u optimalno stanje. Zdravlje je mjerljivo – prepoznajte jezik kojim vaše tijelo govori i postanite partner vlastitom zdravlju. 

 

Upoznajte DiaCor dijagnostiku

Primarni cilj DiaCor sustava je da suptilnim mjernim metodama otkrije skrivene uzroke neravnoteže i njihov utjecaj na funkciju organa i kako ih preokrenuti u smjeru napretka i jačanja zdravstvenog potencijala

Otkrivanje pokretača disfunkcije

Životni ritam često izbacuje organizam iz ravnoteže, donosi umor i slabljenje tjelesnih funkcija, a s tim i niz tegoba i funkcionalnih poremećaja. Uzrok im je često isprepleten i prikriven nizom reakcija naizgled nepovezanih organa i sustava. Zadatak DiaCor dijagnostike je otkriti disbalans i identificirati faktore odgovorne za neravnotežu. Osnovna mjerila za procjenu stanja organa su biofizička obilježja koja omogućuju uvid u tjelesne procese na staničnoj razini. Dijagnostički sustav bilježi mnoštvo različitih elektrofizioloških parametara zonske električne provodljivosti jednosmjerne struje u različitim receptornim zonama kože koje su leđnom moždinom funkcionalno povezane s unutrašnjim organima. Analiza pokazatelja otkriva psihofiziološke karakteristike osobe i njene reakcije na različite utjecaje iz okoline.

Kako se provodi dijagnostika

Dijagnostika se provodi pomoću elektroda na području stopala, dlanova i čela. Za vrijeme mjerenja, obrađuju se informacije u obliku frekvencija i očitavaju vrijednosti specifičnih parametara u obliku numeričkih vrijednosti, boja, slika i grafikona. Kako svaka stanica, organ, tkivo i mikroorganizam imaju svoj frekvencijski spektar, sustav automatski određuje stupanj odstupanja od norme. Kroz analizu podataka, traže se znakovi ometanja unutarnjih procesa i dinamika između simptoma, organa i tjelesnih sustava. Razumijevanje mehanizma koji nadziru i reguliraju tjelesne procese, omogućuje procjenu zbirnih psihofizioloških značajki organa u njihovom funkcionalnom skladu.

 

Pronalazak cjelovitog rješenja

Nakon provedene dijagnostike, prolazimo kroz vaše rezultate gdje volimo reći da ćete puno naučiti o sebi i procesima koji se odvijaju ispod površine kože. Analizom podataka višeslojnih mjerenja, osigurani su rezultati u obliku detaljnog izvještaja koji identificira područja izvan ravnoteže dok vas personalizirana holistička preporuka prema Origo metodi, vodi u smjeru obnove i jačanja zdravstvenog potencijala. Zahvaljujući visokoj osjetljivosti mjernog uređaja u otkrivanju i određivanju funkcionalnog odstupanja, omogućen je personaliziran i cjelovit pristup u odabiru optimalnog preventivnog i stabilizacijskog programa. Svo vrijeme na raspolaganju vam stoji certificirani DiaCor savjetnik s dugogodišnjim iskustvom.

Od prvog koraka do željene promjene

Kroz Origo metodu koja sintetizira različita područja u zasebnu cjelinu utemeljenu na principima ravnoteže cijelog tijela, osiguran je model preventivne skrbi koji uz najnovija tehnološka postignuća pruža prirodne korektivne metode kojima je cilj neutralizirati uzroke koji su doveli do neravnoteže organizma. Koliko je važno sagledati potpunu sliku i nazrijeti korijenski uzrok tegoba, toliko je važno i postići razumijevanje principa i navika koji su doveli do nekog stanja. Tek tada možemo svjesno početi mijenjati percepciju o sebi, navikama i svom zdravlju, a koja će aktivno podržavati nove navike i pokrenuti obnovu i kvalitete života.

 

Otkrijte stanje organizma uz DiaCor dijagnostiku

Tri temeljna očitanja fizioloških signala stanica otkrivaju stanje vašeg organizma.

detoksikacija

Procjena funkcija organa detoksikacije

Organi koji sudjeluju u čišćenju (jetra, pluća, debelo crijevo, koža, bubrezi, limfni sustav) i njihove funkcije, čine važan organski mehanizam unutarnje higijene organizma. Prikaz funkcija organa vrši se prema pokazateljima hiperfunkcija/hipofunkcija, a rezultati služe za optimizaciju funkcija detoksikacije te odgovorno, sigurno i ciljano provođenje mjera detoksikacije. 

Group

Osobna karta probavnog sustava

O organima probavnog sustava ovisi zdravlje cijelog organizma. Dijagnostički sustav utvrđuje sekretornu i motoričku funkciju želuca, prisutnost akutne ili kronične infekcije duž probavne cijevi, enzimsku raspoloživost neophodnu za probavljanje hrane, učinkovitost apsorpcije tankog crijeva, funkcionalnost debelog crijeva i druge funkcije. Pravovremenom identifikacijom ključnih nedostataka moguće je sanirati daljnja oštećenja i prevenirati mnoga naizgled skrivena stanja.

Group

Stanje živčanog, hormonskog i imunološkog sustava

Stanje ovih sistema i njima pripadajućih organa djeluje poput “navigacijskog sistema” koji nadzire i upravlja tjelesnim procesima. Iako su moćni i važni za uredno funkcioniranje organizma, jednako tako su osjetljivi na promjene. Na njih neprestano utječe sve što čovjeka okružuje, iznutra i izvana. Održati regulaciju ovih sistema znači održati os zaduženu za red u organizmu, dok narušena bilo koja funkcija uzrokuje domino efekt u vidu niza poremećaja.

Što još otkriva DiaCor dijagnostika?

DiaCor očitanja pružaju skup informacija koje služe kao temelj personaliziranom i cijelovitom terapijskom pristupu

Mjerenje toksične opterećenosti organizma

Mjerni raspon 0-100% toksične opterećenosti govori o mogućnosti organizma i funkcionalnosti mehanizama u uklanjanju štetnih tvari. Izloženost toksinima, bilo pasivno ili aktivno, proizlazi iz načina života, a nemogućnost organizma da oslobodi vlastite viškove, znači opterećenje i slabljenje tjelesnog sustava. Nakupljanje toksina i toksičnih tvari nastalih kao nusprodukt metabolizma, nosi negativan utjecaj na zdravlje organizma.

Prisutnost parazitarnih infekcija i žarišta

Paraziti su veliki izvor tkivne i krvne toksičnosti, a često ih se dovodi i u vezu s teškim metalima. Ubrajaju se u tzv. skrivene bolesti i uzrokuju zdravstvene smetnje s najvećim posljedicama po imunološki, živčani i reproduktivni sustav. Testiranjem se utvrđuje prisutnost parazitarne, bakterijske, gljivične i virusne intoksikacije, uz prepoznavanje aktivnih i latentnih patogena kao i njihov utjecaj na tjelesne funkcije.

Utvrđivanje deficita, opterećenja i energetskog statusa

DiaCor program utvrđuje u kojim organima jesu najizraženija odstupanja od norme, deficiti i opterećenja, te odmak od uravnoteženog stanja. Mjerenje uključuje i analizu protoka vitalne energije pomoću koje se otkrivaju nepravilnosti i energetski utjecaj na funkcije organa. Blokada, zastoj ili prekid protoka energije, govori o poremećaju na energetskoj razini. Ono što energetski nije podržano, ne može biti ni funkcionalno. Rano otkrivanje niskog energetskog statusa, ukazuje da je prije svega potrebna promijena životnih navika. 

Stanje kardiovaskularnog, lokomotornog i urogenitalnog sustava

Kralježnica, kosti, zglobovi i mišići, srce i krvne žile, bubrezi i mokraćni mjehur, prostata, testisi, maternica i jajnici, također mogu ukazivati na brojne promjene u organizmu kao i na životne navike koje ostavljanju svoj otisak na njihovu funkcionalnost. Otkrivanje odstupanja, slabljenja ili upala, omogućuje ciljano poduzimanje odgovarajućih mjera.

Prepoznavanje degenerativnih promjena

Većina se degenerativnih promjena u nastanku manifestira kroz povremene tegobe koje se vremenom pretvaraju u specifične simptome bolesti. Kako mjerni sustav slojevito analizira dobivene informacije, od energetskog do fizičkog nivoa, prepoznavanje nastalih promjena moguće je i prije prve pojave simptoma. To čovjeku daje određenu prednost u odnosu na vrijeme za uvođenje potrebnih promjena u način života, dok osobama kojima je već potvrđeno neko stanje, može poslužiti kao procjena utjecaja na ostale organe i sustave i time prevenirati druga oštećenja.

Utjecaj misli i emocija na tjelesni sustav

Prema shvaćanju psihosomatske medicine, napetost i emocionalna uzbuđenja stvaraju organske promjene u tijelu. Hormonski i probavni sustav su pri tom najosjetljiviji. Naše misli, bilo one svjesne ili potisnute, stvaraju emocije koje utječu na biokemiju tijela, pokreću nas i određuju naše izbore i način djelovanja. Stoga unutarnje stanje koje stvaramo, ima dubok utjecaj na organizam i na cijeli naš život, a za povratak u ravnotežu često je nužno mijenjati uvjerenja i osvijestiti mehanizme koji podržavaju stanje neravnoteže. Sve što se događa unutar nas želi pronaći izlaz na površinu. Um, tijelo i emocije su jedno. Prepoznajte vaša područja raskida i naučite kako biti cijela osoba.

Do procjene funkcionalnog statusa i personalizirane holističke preporuke u 3 koraka

funkcionalni status

Otkrivamo vaš funkcionalni status

Prvi korak procjene funkcionalnog statusa uključuje 20 – minutno snimanje organizma i zdravstveni upitnik kroz koje detaljno upoznajemo vaše trenutno stanje, zdravstvenu povijest, prehrambene navike, fizičku aktivnost i životni stil. DiaCor praktičar razmatra sve uključene čimbenike koji na povoljan ili nepovoljan način utječu na trenutno stanje. Otkrivanje narušenih funkcija i odstupanja od norme, zadaje smjer holističkog djelovanja u uspostavljanju odgovarajućeg stabilizacijskog plana.

Inicijalna_procjena

Upoznajemo vas s rezultatima i upoznajemo vaše potrebe

Držimo da je svaki čovjek, organizam i njegovo stanje drugačije i da svaki zahtjeva drugačiji pristup. Stoga kroz holističku interpretaciju rezultata, klijent postaje aktivni sudionik u interpretaciji što pridonosi razumijevanju i pola je puta do rješenja. Pristup gdje zajedno procjenjujemo vaše prednosti i slaba mjesta, definiramo potrebe, ciljeve i očekivanja te razmatramo korektivne mjere i moguća rješenja, uspostavlja ujedno i okvir za izradu ciljano usmjerenog stabilizacijskog plana.

diacor_otopoine

Izrađujemo personaliziranu holističku preporuku

Nakon što smo pregledali sve parametre i pažljivo saslušali vaše smetnje, zdravstvenu povijest, trenutne navike i ciljeve – preuzimate vaš prvi dio rezultata dijagnostike DiaCor. Pri sljedećem susretu očekuje vas personalizirana holistička preporuka po Origo metodi - ciljani stabilizacijski plan usmjeren na ponovno uspostavljanje ravnoteže kroz jačanje regenerativnih sposobnosti organizma pomičući vaš funkcionalni status prema optimalnom zdravlju.

Personalizirana holistička preporuka po Origo metodi

Cjeloviti komplet personaliziranih preporuka može uključivati upute za ciljanu primjenu biljnih pripravaka i dodataka prehrani,  specifične tretmane i terapije, smjernice u prehrani, program detoksikacije, izbor masažnih tehnika, preporuke za  aromaterapijske pripravke, izbor tjelesne aktivnosti, savjete za izmjene u načinu života i razne druge tehnike. 

 

Kako izgleda Origo holistička preporuka?

Definirani ciljevi za jačanje zdravstvenog potencijala

Provedena procjena stanja temelj je za postavljanje ciljeva. Otkrivanjem neravnoteže i čimbenika koji negativno utječu na zdravlje, postavljamo ciljeve koji su ključni za povratak u ravnotežu. 

Temeljne korektivne mjere

Pronalazak slabih točaka i navika nalaže potrebu za njihovom promjenom. Zadovoljenjem izdvojenih potreba osiguravaju se osnovni uvjeti nužni za neometano funkcioniranje i daljnju primjenu korektivnih mjera.

Osnovne terapijske metode

Cilj je pomoću prirodnih metoda djelovati tamo gdje postoji najveća potreba te sanirati nastala toksična oštećenja, podržati puteve eliminacije i uskladiti stil života s prirodnim ciklusom detoksikacije i retoksikacije.  

Korektivne mjere u prehrani i hidratizaciji

Prehrambene smjernice za specifične potrebe organizma, napomene za preporučenu hranu i hranu koju je potrebno privremeno ukloniti iz prehrane.  Izračun hidratizacije uzima u obzir tjelesnu težinu, zdravstveno stanje i tjelesnu aktivnost. 

Dodatne mogućnosti i metode

Uključuje prijedloge za dodatne terapijske i dijagnostičke metode ako se pokažu potrebnima. Može sadržavati i upute za ublažavanje mentalne i emocionalne napetosti, odgovarajuću tjelesnu aktivnost, sauniranje i razne druge postupke.

Suplementi, biljni preparati, dodaci prehrani

Uključuje listu za primjenu ciljanih suplemenata s uputama o načinu i vremenu korištenja. Kada se zadovolje nedostaci i uklone viškovi, stvaraju se uvjeti za povratak u optimalno funkcioniranje. 

dijagnostika

Za koga je korisna DiaCor dijagnostika?

Funkcionalna dijagnostika organizma koristi osobama koje žele;

+ aktivno sudjelovati u unapređenju svog zdravlja
+ očuvati kvalitetu života i usporiti proces starenja 
+ započeti ciljani proces detoksikacije na siguran način
+ ciljano se podržati tijekom zahtjevnijeg životnog razdoblja
+ dodatan model koji će podržati oporavak u tijeku
+ utvrditi gdje su najveće potrebe, nedostaci i odstupanja organizma
+ unaprijediti i sagledati tijelo, um i emocije kao funkcionalnu cjelinu
+ žele promjenu u životu ali nisu sigurni kako započeti

Pripreme za DiaCor snimanje

Za uspješno provedeno dijagnostičko snimanje, važna je pravilna prethodna priprema. Molimo da se pridržavate niže navedenih uputa;

*dva sata prije snimanja ne uzimajte hranu, kavu, žvakaće gume i alkohol
*vodu možete piti sve do pola sata prije spajanja na uređaj za dijagnostiku 
*ako koristite lijekove, ne prekidajte s njihovim redovnim uzimanjem (izuzetak su lijekovi protiv alergije)

Kad se ne provodi dijagnostika DiaCor?

Zbog osjetljivosti stanja i različitih mjernih parametara, dijagnostika se ne provodi tijekom menstrualnog krvarenja, kod osoba sa srčanim elektrostimulatorima te kod djece mlađe od tri godine.

Tko provodi dijagnostiku DiaCor?

DiaCor dijagnostiku i savjetovanje u Origo Centru provodi Ivana Pavičić, certificirani DiaCor praktičar i informoterapeut. Obrazovni program certificiran od strane Kijevskog medicinskog sveučilišta.

Dogovorite svoj termin

Možete nas nazvati i klikom na +385 (1) 888-7269 ili nam pisati na mail: info@centar-origo.hr

Call Now Button