Primjena ciljanih metoda i tehnika u hidrokolon praksi

Ciljane metode i tehnike imaju zadatak ubrzati terapijsko djelovanje

Zašto se masaža uključuje u hidrokolon postupak?

Abdominalna masaža ili masaža područja trbuha utječe na pokretljivost crijeva i povećava učinkovitost hidrokolon terapije

Uloga masaže u procjeni

Prije hidrokolon terapije, terapeut će nježnom masažom proći trbušno područje kako bi vizualnim i palpatornim pregledom utvrdio početni status; položaj crijeva i popunjenost crijevnim sadržajem, tonus i utjecaj posture na položaj crijeva, vanjski oblik trbuha, stupanj napuhnutosti i druge faktore koji terapeutu pružaju informacije od značaja za procjenu i upravljanje terapijskim postupkom. Kako bi masaža bila što ugodnija, savjetujemo ne uzimati obilan obrok dva sata prije tretmana.

Poznato je da je masaža vrlo ugodan terapijski oblik, stoga osim svoje uloge u procjeni, ima opuštajuće djelovanje na osobu, a stimulativno na peristaltičke kretnje crijeva što istovremeno doprinosi učinkovitijem pražnjenju crijeva za vrijeme tretmana. U cilju postizanja što boljih rezultata, abdominalnu masažu provodimo ELDI R uljem dr. Budwig – dio poznatog Budwig protokola za unutrašnju crijevnu uljnu terapiju koji podržava oporavak crijeva i crijevne sluznice.

Dvostruka terapijska uloga masaže

Za vrijeme tretmana, terapeut povremeno uključuje masažu trbuha gdje laganim pokretima dodatno potiče peristaltičke valove što pomaže usmjeriti, pospješiti i olakšati izbacivanje natopljenog crijevnog sadržaja. Masaža vanjskog trbušnog područja tijekom tretmana ima izuzetno pozitivan učinak te je neizostavan alat unutar svakog hidrokolon postupka, a posebice u slučajevima otežanog izbacivanja fekalnog sadržaja.

S druge pak strane, tzv dubinska vodena masaža odvija se iznutra. Protok vode oponaša masažne pokrete gdje dolazi do izravnog terapijskog utjecaja na mišićno živčani sustav crijeva, crijevni tonus i crijevnu aktivnost zbog čega se hidrokolonska metoda i naziva svojevrsnim crijevnim treningom. Osim toga, preko refleksnih zona na crijevima, poput onih na dlanovima i stopalima, ova nježna unutrašnja kupka i masaža, aktivira regenerativne sposobnosti organizma čime doprinosi vitalnosti svih drugih organa.

Prednosti u primjeni otopina u hidrokolon terapiji

Primjena otopina i masaže za vrijeme hidroklona su važni jer pospješuju terapiju. Saznajte sve što trebate znati o otopinama za hidrokolon

Indikacije i izbori u primjeni otopina

Primjena hidrokolonske metode i samostalno ima dalekosežan učinak na cijeli organizam, međutim primjena odgovarajuće otopine sukladno potrebama i ciljevima, na više načina pridonosi rezultatu terapije. Otopine se dijele prema vrsti, i to na pročišćavajuće, alkalizirajuće, hranjive, probiotičke i ozonirane otopine. Izbor otopine pridonosi upravljanju terapijskim smjerom, bilo da se radi o usporenoj probavi, kiselosti organizma, gljivičnoj infekciji, toksemiji, masnoj jetri ili bilo kojem drugom stanju gdje je potrebno djelovati ciljano.

Otopine omogućuju da se osim sadržaja iz samog crijeva, apsorbiraju i očiste toksini iz drugih organa i sistema. To mogu biti npr. organska kava, probiotik, montmorilonitna glina, otopina po J. V.Ščadilovu, tekući oblik aktivnog medicinskog ugljena, 3% otopina sode bikarbone, uljni ELDI R Budwig klistiri, biljni čajevi, ozonirane otopine i razne druge. Aplikacija otopine pojačava terapijski učinak za oko 30% što omogućuje da se u kraćem roku postigne željeni rezultat. Neke otopine mogu se koristiti preventivno, no uglavnom se koriste kada za to postoji jasna indikacija.

Fiziološke koristi otopina

Ovisno o izboru aplicirane otopine, fiziološka korist se mijenja. Tako npr. montmorilonitna glina, jedan od najučinkovitijih prirodnih intestinalnih detoksikacijskih sredstava, veže na sebe teške metale, slobodne radikale, patogene viruse, plijesan i pesticide, dok istovremeno organizmu ostavlja vrijedne minerale. – Čistač koji također ima veliku sposobnost apsorbirati širok raspon toksina u crijevnom traktu je aktivni ugljen, a svoju primjenu najčešće pronalazi kod toksemije, usporene probave i nadutosti. – Otopina sa svojstvom alkalizacije, 3% – tna otopina sode bikarbone, primjenjuje se kod kiselosti organizma i gljivičnih infekcija.

U protokolu Dr. Max Gerson, kavene otopine jačaju detoksikacijski kapacitet jetre, a primjenjuju se kod povišene toksičnosti, migrena, alergija, usporenog rada crijeva i masne jetre. Kava i njezini enzimi (palmitati) potiču aktivnost glutation-S-transferaze za oko 600% do 700% što između ostalog, pomaže mehanizme detoksikacije i uklanjanje toksičnih radikala iz krvotoka. Sastojci u kavi, kofein, theophyllin i theobromin, uzrokuju širenje krvnih žila i žučnog kanala, a rezultat je značajno povećanje protoka žuči i sposobnosti jetre za uklanjanje toksina iz krvi.

Kada uključiti ELDI R Budwig uljni tretman?

ELDI R Budwig tretman je uljni protokol za rektalnu primjenu, opskrbljuje stanice kisikom, obnavlja energiju tijela, tkiva, živčani sustav i kožu. Sadrži elektronski sustav koji aktivira respiratorne funkcije stanica i pomaže kod stvaranja hemoglobina za hematopoezu. ELDI ulja unose energiju u organizam na najbrži mogući način što predstavlja vrijednu terapijsku mogućnost u stanjima gdje se želi jačati regeneracijske sposobnosti organizma. ELDI R uljni tretman čisti organizam na staničnoj razini, hrani, regenerira i pomlađuje.

Uljni ELDI R Budwig terapija primjenjuje se za regeneraciju stijenke crijeva i u stanjima kronične iscrpljenosti, kod gotovo svih kožnih oboljenja i suhe kože, želučano-crijevnih tegoba, migrene, depresije, pretilosti i poremećaja prehrane raznog uzroka, kod smetnji u radu jetre, debelog crijeva i urogenitalnog trakta, menstrualnih tegoba i otežanog začeća. Uljna terapija korisna je i kao preventivna dopuna hidrokolonskoj terapiji, podiže nivo energije, pridonosi zdravijem izgledu i pomaže u oporavku kod zahtjevnih psihofizičkih napora.

ELDI R uljni tretman je vrlo opuštajuć te uključuje ELDI masažu trbušnog područja, provodi se nakon hidrokolonskog čišćenja, a najveći učinak postiže se kada se primjenjuje 4-5 sati iza obroka.

Funkcionalna dijagnostika probavnog sustava DiaCor

Nove tehnologije pružaju nove mogućnosti, a kada je riječ o probavnom sustavu to nudi niz prednosti za poboljšanje funkcionalnosti probave. Mnogo je unutarnjih faktora koji utječu na probavu, od enzimske aktivnosti, tonusa probavne cijevi, sekretorne i motoričke funkcije želuca, tihih infekcija do crijevne aktivnosti i crijevnog mikrobioma. Snimanje DiaCor sustavom omogućuje procjenu funkcionalnosti organa probavnog sistema, otkriva pozadinu probave te pojednostavlja određivanje ciljanih korekcija. Odaberite između parcijalne ili kompletne funkcionalne dijagnostike organizma i utvrdite toksičnu opterećenost organizma, kompenzacijske odnose i niz drugih parametara koji povećavaju učinkovitost uvodne procjene.

Personalizirana prehrana

Intervencije temeljene na prehrani dio su mnogih terapijskih strategija za sprječavanje gastrointestinalnih smetnji, jačanje detoksikacijskog kapaciteta, za oporavak organizma te kao prevencija. Prehrambene plan oblikuju različiti čimbenici; od specifičnih simptoma, ciljeva, osjetljivosti na određenu hranu do ključnih nedostatka hranjivih tvari koji zajedno mogu usmjeriti prehrambeni pristup na uključivanje ili isključivanje određene hrane ili plan koji bi podržao određene tjelesne sustave. Stoga, jedan prehrambeni plan može savršeno odgovarati jednoj osobi, ali može zahtijevati opsežne izmjene kako bi se zadovoljile potrebe druge osobe. Zatražite personalizirani prehrambenu procjenu i plan i podržite temeljne potrebe vašeg organizma.

Limfna drenaža

Nakon čišćenja debelog crijeva, dopuna limfnom drenažom ili presoterapijom, donosi brojne prednosti cijelom organizmu. Limfni sustav je vitalni dio imunološkog sistema, a za razliku od krvožilnog sistema, nema pumpu koja pokreće limfu pa se njen protok potpomaže drugim mehanizmima. Kada limfni sustav ne funkcionira optimalno, dolazi do zadržavanja limfne tekućine, a organizam postaje opterećen metaboličkim otpadom zbog čega se javljaju upalna stanja. Podaci govore da limfna drenaža može povećati volumen limfnog toka za čak 20 puta, što znači da stimulacija protoka limfe nakon čišćenja crijeva znači maksimalizirati i produžiti učinak čišćenja. Bolji protok limfe znači učinkovitiju eliminaciju metaboličkog otpada i toksina te jačanje prirodnih snaga regeneracije, a izvanredni rezultati postižu se kod smanjenja celulita i mršavljenja, alergija, glavobolja i sinusitisa.

IF zagrijavanje termo dekom

Infracrvena toplina prodire u dublje slojeve tkiva i zagrijava kožu, mišiće, kosti i crijeva zbog čega je količina izbačenog znoja 2-3 puta veća u odnosu na druge saune, a učinkovitost detoksikacije 7-10 puta veća. Tijekom zagrijavanja dolazi do blage hipertermije, ubrzanja metabolizma i sagorijevanje kalorija, razrjeđuje se sluz, celulit i masne stanice, a znoj sadrži 80 – 85% vode, dok preostalih 15-20% čine toksini (teški metali, sumporna kiselina, natrij, amonijak, mokraćna kiselina i druge štetne tvari), dok kod tradicionalnih sauna, sadržaj znoja čini voda u omjeru od 97% i 3% toksina.

Pozitivni učinci pridonose i opuštanju živčanog sistema, smanjenju bolova u kostima, zglobovima i mišićima, snižava se i regulira krvni tlak i kolesterol, pomaže kod problematične kože, astme i uklanjanja neugodnog mirisa tijela. To IF zagrijavanje čini idealnim ritualom u kurama čišćenja, mršavljenja i pomlađivanja.

Dogovorite svoj termin

Možete nas nazvati i klikom na +385 (1) 888-7269 ili nam pisati na mail: info@centar-origo.hr

Call Now Button