ELDI R Budwig protokol

Regeneracijski protokol opskrbljuje stanice kisikom, obnavlja energiju, živčani sustav i kožu

ELDI R uljna regeneracija dr. Budwig

Dr. Johanna Budwig, njemačka kemičarka, zaključila je da je ključno rješenje za zdravu membranu stanice kombinacija esencijalnih aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina i tako razvila Budwig protokol i ELDI R ulja. Da bi masne kiseline iz lanenog ulja bile topive u krvi, masne se kiseline vežu s proteinima. Takva lipoproteinska kombinacija prolazi kroz staničnu membranu i sudjeluje u metabolizmu stanice, izgradnji stanične membrane i oksigenaciji stanice. Prema drevnim saznanjima, solarna energija se pohranjuje u klice uljarica kao životni element. Dr. Budwig je znala da ova visokokvalitetna ulja, organizmu daju korisnu energiju na  biološki način, potičući obnovu iz najdubljih struktura

Svrha i dobrobiti

Kad je prisutna pojačana toksičnost na staničnoj razini, prisutna je i nemogućnost upotrebe potrebnih nutrijenata. Javlja se kiselost i manjak kisika čime su osigurani svi uvjeti za ubrzano starenje stanica. U postupcima detoksikacije, ELDI R tretman ima za cilj pokrenuti toksine iz najdubljih struktura te omogućiti njihovo olakšano izbacivanje te obnoviti crijevnu stijenku. Pomoć je u regulaciji metaboličkih funkcija stanica, čime stanice postaju otvorenije za izbacivanje nakupljenih viškova i za primitak hranjivih sastojaka iz hrane, što vodi većoj razini energije i pridonosi postepenom vraćanju organizma u ravnotežu. 

Podrška je i u stanjima narušenog zdravlja, a primjenjuje se kod želučano-crijevnih tegoba, neuroloških oboljenja, migrene, depresije, pretilosti i poremećaja prehrane raznog uzroka, kod smetnji u radu jetre, debelog crijeva i urogenitalnog trakta, menstrualnih tegoba, otežanog začeća, a posebice je korisna primjena kod čišćenja jetre, bubrega i debelog crijeva te stanjima pojačane toksičnosti organizma. Pomaže kod stvaranja hemoglobina za hematopoezu – stvaranje krvnih stanica i pločica, a zbog važnosti ulja na zdravlje živčanog i hormonskog sustava, lakoća se osjeća i na mentalnom nivou. Kod primjene ELDI R uljnog obloga na kožu služi kao pomoć u borbi s kožnim tegobama i artritisom te pojačava učinak uljno-proteinske prehrane. 

ELDI R tretman u Origo Centru​

Poznato je da svaki dio debelog crijeva ima refleksne zone povezane s ostalim organima i sustavima, stoga tretman započinje primjenom abdominalne masaže ELDI R uljem. Prilagođenom masažom trbuha s elementima poznate tehnike prof. A. Ogulova, vrši se preko refleksnih zona svojevrsna masaža unutrašnjih organa. To doprinosi uklanjanju zastoja u organima želučano-crijevnog trakta i ostalih organa i sustava. 

Nakon abdominalne masaže, putem jednokratnog sterilnog rektalnog nastavka se aplicira ELDI R ulje za rektalnu primjenu izravno u završni dio debelog crijeva. Promjena položaja osigurava da se ulje što dublje slije kroz crijevo i obloži njegovu stijenku. Cijeli  postupak je iznimno opuštajuć i traje oko 45 minuta. Zbog specifičnosti tretmana i uključenih masažnih tehnika, najbolje vrijeme za izvođenje je iza čišćenja crijeva i 4 do 5 sati nakon obroka. ELDI R uljni regenerativni klistir koristi se isključivo za obnovu i opskrbu energijom, i ne služi za čišćenje crijevnog sadržaja.

Regenerativni ELDI R Budwig protokol

U ELDI R protokolu, količina se apliciranog ulja za razliku od samostalnog tretmana, postepeno povećava tijekom sljedećih aplikacija i dva do tri puta više od prve primjene. Bazični ELDI R protokol za obnovu energije sastoji se od četiri uljne aplikacije u određenom periodu, dok standardni ELDI R regeneracijski protokol uključuje osam uljnih aplikacija povećavajući količinu apliciranog ulja pri svakoj drugoj njegovoj primjeni.

Call Now Button