Hidrokolon

Prirodna i učinkovita metoda koja će vas osloboditi zatvora, nadutosti i kroničnog umora

Hidrokolon je bezbolna i opuštena unutrašnja kupka kojom se ispire uskladišteni fekalni materijal i toksične naslage iz debelog crijeva što dovodi do detoksikacije i regeneracije cijelog sustava.

8 stvari koje se događaju našem tijelu nakon hidrokolon terapije

Vraća se prirodna funkcija pražnjenja crijeva i svakodnevna redovna stolica čime dolazi i do potpunog smirenja hemoroida

Uz čišćenje crijeva, probiotici i hrana imaju veći utjecaj na izgradnju zdrave crijevne mikroflore i imuniteta čime se ublažavaju ili potpuno uklanjaju alergije

Smanjuje se obim struka, nadutost i nestaje umor

Pomaže kod kožnih tegoba, smanjuje akne i vraća zdrav izgled kože

Uz pročišćen organizam ublažavaju se bolovi u zglobovima i reumatizam

Pospješuje se koncentracija, povećava produktivnost i dolazi do više energije

Stvaraju se uvjeti za zdravo mršavljenje i dolazi do regulacije tjelesne težine

Radi snažne neuronske veze crijeva i emocija, trbuh je središte emocija – osjećamo “iz trbuha”, a čišćenje crijeva pomaže u otpuštanju potisnutih emocija i blokada

Zašto je važno održavati i unutarnju higijenu

Group

O crijevima ovisi stanje cijelog organizma

Dokazano je da tegobe koje naizgled nisu povezana s crijevima, proizlaze iz disfunkcije debelog crijeva. To su umor, alergije, promjene raspoloženja, zadah iz usta, kožne tegobe, zatvor, prijevremeno starenje, autoimune bolesti, nesanica, depresija, astma, dijabetes i artritis.

Group 2

Tijekom života probavimo više od 30 tona hrane

Kroz probavu tijekom života prođe više od 30 tona hrane i 50.000 L tekućine. U crijevima se nagomilava i otpad u obliku mukoidnih naslaga i fekalne tvari koje se procesom raspadanja pretvaraju u toksičnu masu. Prema nalazima kirurga, prosječan čovjek može imati 3-8 kg ovakvih tvari.

Shape-path

Smanjuje toksično opterećenje

Kada se stvori određena razina toksina, tijelo ulazi u stanje autotoksemije, tada organizam postaje oslabljen da uspješno eliminira toksine i počinje trovati samog sebe uzrokujući mnoge zdravstvene tegobe poput reumatizma, glavobolje, sinusitisa, bronhitisa i astme, kroničnog umora.

Upoznajte hidrokolon prema Origo standardima

Uvodno savjetovanje i upute

Kako bi se postupak maksimalno individualizirao važno je postići što veće razumijevanje stanja u kojoj se trenutno nalazite, stoga na dan tretmana prolazimo kroz konzultacije gdje nas upoznajete s vašim ciljevima, eventualnim tegobama i prioritetima. Nakon rezultata prvog tretmana i na temelju ostalih pokazatelja, provodimo zaključak gdje dobivate savjete o prehrani i suplementaciji za optimalne rezultate.

Holistički pristup

U procesu detoksikacije prati se ukupno stanje osobe što može uključivati fizičke znakove i simptome, zdravstveno stanje i genetske predispozicije, vanjske čimbenike, osjećaje, način života, prehranu, odnose i okolinu u kojoj osoba boravi. Zato je dobro da se za dolazak na tretman unaprijed osigura oko 75 min. kako bi tretman tekao opušteno i za vas i za vašeg terapeuta i kako biste iz vašeg tretmana dobili maksimum. 

Mogućnost mjerenja toksične opterećenosti

Mjerenjem funkcionalnosti organa dijagnostičkim uređajem PSI Vector DiaCor, očitavaju se parametri koji omogućuju dublji uvid u stvarno stanje organizma i daju jasne smjernice kako i preko kojih organa i sustava je optimalno započeti proces detoksikacije. Utvrđuje se ukupna toksična opterećenost organizma, kompenzacijski odnosi, te niz drugih parametara prema kojima je moguće jasnije odrediti ciljeve, prioritete, razinu, vrstu i stupanj čišćenja.

Iskustva klijenata

Željka Udovičić Pleština

dramaturginja

Stres, brz i iscrpljujuć način života, brze dijete – sve su to čimbenici koji su me vremenom doveli do kroničnog umora, opstipacije pa i bolesti. Pokušala sam popraviti stanje različitim vitaminskim kurama, laksativima, čajevima … no sve je to donosilo tek privremene rezultate. A onda sam otkrila Origo centar za detoksikaciju tijela. Iako sam u Origo centar došla prije svega zbog problema opstipacije, jer pravilno funkcioniranje probavnog sustava jest osnov zdravlja, tamo sam otkrila važnost, ali što je najbitnije i efikasnost i ostalih tretmana za detoksikaciju koje taj centar nudi. Naime, laksativi su kako su tretmani odimcali postali prošlost, iako sam o njima bila ovisna, popravio mi se ten, smanjio umor, vratila snaga. Istovremeno, uz stručne savjete osoblja promijenila sam i prilagodila prehranu. I rezultat nije izostao. Zahvaljujući svemu tome moj se imunitet znatno popravio, imam i viška energije, a umor je nestao. Osim toga, važno je naglasiti da uspješnost terapija ovisi u mnogome i o atmosferi te osoblju centra. A Ivana i Valentina su ne samo stručne, već i iznimno ljubazne i ugodne pa uz njihovo znanje, pozitivnu energiju te ophođenje svaki posjet Centru doista ima terapeutski učinak ne samo na tijelo, već, što je jednako tako važno, i na duh. Njihova profesionalnost, individualni pristup i zainteresiranost omogućili su mi da se prepustim s povjerenjem te postanem njihov stalni «gost». Budući da puno putujem, koristila sam usluge raznih wellness centara i mogu reći da ovaj, Origo centar, svojom specifičnošću i kvalitetom definitivno osigurava uslugu na najvišoj razini. I to ne samo u hrvatskim, već u svjetskim okvirima.

 

Dalibor Marić

dir. vegetarijasnkog restorana Vegehop

Obično se sjetimo nekog čišćenja kada se jako „onečistimo“. Ja sam htio biti malo „pametniji“ pa doći u Origo kao potpuno zdrav i prihvatiti proces čišćenja u prevenciji – da se ne bih „onečistio“. No, odmah nakon prvog tretmana hidrokolonom bilo mi jasno da nisam baš tako čist kao što sam mislio. Također se uspostavilo i da imam prekomjeran rast kandide, gljivice koja kada se previše razmnoži nije baš „prijateljski raspoložena“. Kako se kandida hrani šećerom, sve je bilo jasno, morao sam se razotkriti pred iskusnim terapeuticama i uređajem te priznati – Da, griješan sam, jeo sam puno slatkog i mislio sam da to nitko neće otkriti. No, naš probavni trakt zna sve tajne koje vrlo brzo razotkrije hidrokolon terapija.Kroz 3 mjeseca trajno sam skinuo 19 kilograma. Pratio sam upute terapeutica, u početku mi nije bilo lako na što sam bio i upozoren. Moj organizam se čistio, bio sam nervozan, no već nakon 15-tak dana sve je krenulo na bolje. Prošao sam program holističke detoksikacije, kombinirao sam tretmane i rezultati su postajali sve očitiji. Sada se osjećam odlično, lepršavo, dobio sam neku novu energiju i poglede, čak mi je i poslovno sve krenulo na bolje. Shvatio sam da sve veže jedno drugo i da kada sam ja čist, spokojan i zdrav sve se posloži. Žao mi je što nisam cijeli život tako živio, toliko mi je lijepo. Uistinu mi je drago da sam otkrio Origo i jako sam zahvalan osoblju na srdačnoj brizi i toplo ga preporučujem svima.

Kako se izvodi hidrokolon terapija

Hidrokolon je jednostavna, bezbolna i opuštena unutrašnja kupka. Izvodi se čistom, toplom, filtriranom vodom, a moguće ju je provoditi i uz dodatak specijalnih otopina za snažniji pročišćavajući, alkalizirajući ili hranjivi učinak. Za vrijeme tretmana osoba leži u udobnom položaju na leđima, dok terapeut za vrijeme tretmana izvodi prilagođenu abdominalnu masažu koja pospješuje i olakšava izbacivanje fekalnog sadržaja.

Koristi se monitorna tehnologija sa jednokratnim sterilnim zatvorenim sistemom dovođenja vode i odvođenja otpada direktno u odvod, čime je postignuta maksimalna higijena bez neugodnih mirisa.

Trbušna masaža ELDI - R uljem dr. Budwig

U cilju postizanja boljih rezultata, provodimo masažu abdomena prilagođenu hidrokolon terapiji s ELDI R uljima dr. Johanne Budwig.

Masaža je vrlo učinkovita u usmjeravanju i olakšavanju izbacivanja natopljenog fekalnog sadržaja iz crijeva. Ovakav pristup pozitivno utječe na pokretanje peristaltičkih kretnji, a ulje dr. Budwig utječe na aktivaciju respiratornih funkcija stanica čime se na potpuno prirodan način utječe na bolji rezultat čišćenja. 

Udobnost i privatnost

Prostorija za hidrokolon terapiju kao i zasebni tuš i toalet osiguravaju udobnost i privatnost za vrijeme provođenja tretmana i vašeg boravka. Osim toga, ugodna atmosfera uz umirujuću glazbu i miris eteričnih ulja, također pomažu pri opuštanju i doprinose ugodnijem boravku. Za vrijeme tretmana osoba može mirno ležati, čitati knjigu ili provoditi vježbe disanja, što znatno može doprinijeti opuštanju živčanog sustava i crijeva što ima utjecaj i na učinak samog tretmana.

Čišćenje crijeva je zlatni standard pri detoksikacijskim kurama, a hidrokolon terapija najsuvremenija i najučinkovitija metoda za rješavanje zatvora, nadutosti i kroničnog umora.

Imate li pitanja?

Dogovorite svoj prvi termin za hidrokolon

Kontakt podatci

Adresa: Palmotićeva 57, Zagreb
Email: info@centar-origo.hr

Telefon:  00385 1 888 7269
Mobitel:
00385 91 444 7269

Česta pitanja i odgovori

Opće preporuke za pripremu; dva sata prije tretmana ne uzimajte obilan obrok ni tešku hranu, održavajte urednu hidraciju, a sat vremena prije ne uzimajte veću količinu tekućine kako bi spriječili potrebu za mokrenjem za vrijeme tretmana. Uputno je 1-2 dana prije čišćenja izbjegavati hranu koja bi mogla stvoriti dodatnu količinu plinova u crijevima te hranu koja može obojiti sadržaj crijeva (cikla, borovnice, vino, veće količine soka od mrkve i dr). Bilo kakve druge pripreme za hidrokolon terapiju nisu nužne. Sve preporuke za optimizaciju probave naslanjaju se na stanje koje iznosite na uvodnom razgovoru te dobivenim dijagnostičkim parametrima za vrijeme tretmana.

Broj potrebnih čišćenja je individualan, najčešće iznosi od 5-7 čišćenja, dok precizan broj ovisi o zatečenom stanju crijeva, starosnoj dobi, prehrambenom i životnom stilu, postavljenim ciljevima i indikacijama, a ritam njihova izvođenja prilagođava se zbroju rezultata prethodnog čišćenja.

Nije potrebno doći praznog želuca. Štoviše, preporuka je zadržati osnovnu prehranu kao dio terapije zato što tijekom unošenja hrane, gornja probavna cijev šalje impuls za pražnjenjem crijeva. S druge strane, ako ste na terapijskom postu, tada je uputno povoditi čišćenje crijeva upravo zato što izostaju impulsi za pražnjenjem. Iz istog razloga se provođenje terapijskog posta bez uključenog čišćenja crijeva, smatra štetnim po organizam.
Tretman hidrokolonom nije neugodan niti bolan. Tijekom tretmana mogu se pojaviti senzacije jednake redovitoj potrebi za pražnjenjem crijeva, a do čega spontano i dolazi kroz drenažnu cijev aparata odvodeći crijevni sadržaj direktno u sanitarnu cijev. Za to vrijeme osoba je u ugodnom ležećem položaju na leđima pokrivena ručnikom. Kako je osjećaj za vrijeme tretmana u periodima pražnjenja vrlo sličan osjećaju redovitog pražnjenja, osoba u pravilu osjeća kada će nastupiti eliminacija sadržaja što se smatra pozitivnim znakom u procjeni rada crijeva. 
Za vaš prvi dolazak osigurajte 75 – 90 minuta, dok je za svaku sljedeću terapiju potrebno oko 60 minuta. Prvi tretman izvodi se dozirano u trajanju od 30 min, dok je svako sljedeće čišćenje do 45 min što ovisi o pojedinačnom rezultatu terapije. Prvi dolazak uključuje uvodni razgovor, upoznavanje s postupkom te procjenu nakon što popunite zdravstveni upitnik i pripremu za hidrokolon postupak. Nakon tretmana potrebno je isprazniti ostatak vode i sadržaja na toaletu. Slijedi zaključak o procjeni stanja i aktivnosti crijeva te personalizirane usmene preporuke na osnovu parametara tijekom čišćenja, koje ciljano pridonose optimizaciji rada vaše probave.
Nakon tretmana nije potrebno mirovanje te se mogu obavljati sve planirane dnevne aktivnosti bez ograničenja, jednako kao što to činite i nakon redovitog pražnjenja crijeva. Osobe koje pate od nekog oblika opstipacije, terapija hidrokolonom može potaknuti debelo crijevo na rad, odnosno moguće je osjetiti nekoliko pokreta crijeva narednih nekoliko sati, no u pravilu nema nelagode ili nekontrolirane hitnosti za pražnjenjem.

U prvoj fazi intenzitet čišćenja ovisi o vremenu potrebnom za natapanje sadržaja crijeva i njegove uspješne eliminacije. Topla filtrirana voda omekšava zbijeni fekalni sadržaj u crijevima i pomaže u njegovoj eliminaciji dok se istovremeno hidratiziraju starije naslage na zidovima debelog crijeva koje izlaze u obilnijim količinama s ulaskom u drugu fazu čišćenja, a razlikuju se od svježeg sadržaja po boji, količini i izgledu.

U trenutku kad stariji i okorjeli sadržaj postane dovoljno hidratiziran, moguće je doseći izbacivanje veće količine fekalnog sadržaja te tijekom samo jednog ispiranja izbaciti količinu do 20-ak redovnih stolica. Podaci govore da prosječan čovjek može imati 3-8 kg okorjelih tvari dok debljina ovih masa, prema nalazima kirurga, može biti i do 1 cm.

Treća faza nalikuje na prvu fazu čišćenja urednog funkcionalnog crijeva uspoređujući količinu eliminiranog sadržaja pod uvjetom da stariji sadržaj više ne bi trebao biti vidljiv. Prisutan pad na težini u odnosu na eliminirani sadržaj, a koji ulazi referentni okvir – neki su od pokazatelja dovršetka ciklusa čišćenja.

Većina osoba navodi opći osjećaj lakoće i mira te više energije i bolje raspoloženje, dok će neke osobe navoditi kako u prvoj fazi čišćenja nisu imali osjetne razlike. U nekim slučajevima osobe će doživjeti kratkoročnu herxheimerovu reakciju, poznatu i kao reakciju na čišćenje ili kriza ozdravljenja. Važno je znati da su sve to normalne reakcije koje govore o općem stanju osobe, stanju crijeva i razini toksičnosti organizma. Kod pojave herxheimerove reakcije vrijedi pravilo da što je veća toksična opterećenost organizma, reakcija će biti više osjetna i obrnuto. Ako se osjećate umorno, imate glavobolju ili osjećaj mentalne magle nakon tretmana, ne brinite jer ponekad naša tijela reagiraju na čišćenje tako da nam privremeno pokažu simptome. Stoga, ako ste u nedoumici, obratite se svom terapeutu kako bi osigurali korisne savjete za olakšavanje simptoma. Početni simptomi detoksikacije obično ne traju dugo te vrlo brzo dolazi do poboljšanja kako se razina toksina smanjuje. Reakcija na čišćenje smatra se uobičajenim dijelom svakog detoksikacijskog postupka, bilo da se provodi uz pomoć suplementacije ili terapijskog posta koji također na svoj način pomažu tijelu da se oslobodi toksičnosti.
Ne postoji. Uređaj za hidrokolonsku terapiju specijalno je dizajniran sistem gdje sve što dolazi u kontakt s osobom je sterilno i za jednokratnu upotrebu, a sam uređaj ima ugrađenu jedinicu za samodezinfekciju nakon svake provedene terapije.
S obzirom na to da praksa hidrokolonske terapije u RH ne ulazi u dio medicinskog postupka, ne ustručavajte se postavljati pitanja vašem terapeutu. Obratite pažnju na uređaj, materijal, higijenski standard i iskustvo praktičara. Hidrokolon terapeut mora biti medicinski obrazovana osoba s dodatnom stručnom edukacijom za smjer hidrokolonske terapije. U Origu volimo reći da je dobar uređaj osnova, ali dobra terapija dolazi iz njega. Stoga su obuka i certificiranje ključni za sigurnost i kvalitetu provođenja. Kada ste pod nadzorom certificiranog terapeuta s iskustvom, vaša je sigurnost kao i precizna procjena parametara tijekom postupka, njihov standard. Dobra hidrokolon terapija gotovo uvijek uključuje i prilagođenu masažu trbuha prije i za vrijeme tretmana. Obratite pozornost i na higijenski standard, materijal za jednokratnu upotrebu te uvijek dezinficirani toaletni prostor. I svakako je važno da osjećate sigurnost i povjerenje u vašeg terapeuta. Uz sve ispunjeno, možete očekivati da će vaše hidrokolonsko čišćenje polučiti maksimalan rezultat.
Prvo redovno pražnjenje nakon tretmana može se razlikovati od osobe do osobe, a ovisi o nekoliko faktora; vašoj uobičajenoj crijevnoj aktivnosti, kvaliteti sadržaja u crijevima, rezultatu prethodnog čišćenja i vrsti hrane koju ste unosili i koju ćete unositi nakon čišćenja crijeva. S obzirom na to da je crijevo nakon tretmana praznije, urednim se smatra da sljedeća redovne stolica nastupi nakon 72 sata.

–  poremećaji u probavi (kronična konstipacija/dijareja, nadutost, usporena probava)
– ulcerozni kolitis i Crohnova bolest u neaktivnoj fazi
– iritabilni / spastični kolon
– gljivice, paraziti
– hemoroidi, divertikuli
– astma, alergije, kožni problemi
– kronične bolesti (zglobovi, mišići, dišni putevi)
– oslabljen imunitet
– tumori (osim na debelom crijevu)
– migrene i glavobolje
– kod priprema za crijevne pretrage, (kolonoskopija, rektoskopija, sigmoidoskopija)
– priprema za abdominalne operativne zahvate
– priprema za post ili tijekom posta
– kod dubinskog čišćenja organizma
– za stvaranje ključnih uvjeta za učinkovito, zdravo i prirodno mršavljenje

Mnoge osobe dođu na prvi tretman s očekivanjima da će odmah izaći velike količine sadržaja iz crijeva, međutim nije uvijek tako. Kada se to dogodi, mnogi pomišljaju da su im crijeva prazna. Nažalost, niti to nije točno, crijeva su organ koji j prirodno uvijek ispunjen fekalnim sadržajem. U početnoj fazi čišćenja vrijedi pravilo, što je manje sadržaja koji izlazi, to je stanje lošije. To najčešće znači da je potrebno duže vrijeme natapanja sadržaja kako bi se potaknulo obilno pražnjenje. Postoje i mnogi drugi faktori koji mogu utjecati na smanjeno čišćenje, što zahtjeva dobru procjenu od strane terapeuta i suradnju i praćenje od strane klijenta u periodu između dva tretmana.
Možete predložiti aplikaciju otopine za koju smatrate da bi pridonijela temeljnom stanju ili ciljevima. U slučaju da terapeut procjeni drugačije ili predloži drugi izbor otopine moći ćete se posavjetovati oko vašeg izbora i jasnije definirati terapijske ciljeve. U praksi terapeut primjenjuje onu otopinu koja će prvo utjecati na temeljni uzrok smetnje ili spriječiti ili olakšati utjecaj herxheimerove reakcije u slučaju jačeg toksemijskog opterećenja organizma. Primjena ciljane otopine za aplikaciju tijekom hidrokolon tretmana za oko 30% pojačava terapijski učinak čišćenja.
Ne, čišćenje čini upravo suprotno, uklanja mrtve stanice, sluz, štetne bakterije i gljivice kako bi se stvorili bolji uvjeti za naseljavanje prijateljskih bakterija što pomaže u izgradnji zdrave i stabilne crijevne flore. Sjetite se četkanja zubi, čišćenje zuba dva puta dnevno ne uništava oralnu floru. Dobre bakterije mogu se naseljavati samo u okruženju bez truleži i prevage štetnih bakterija, zato crijeva novorođenčeta odmah počinje naseljavati dobra crijevna flora. Kada očistite debelo crijevo, odvozi se otpad i stvara se bolje okruženje za izgradnju dobre flore. Zato je korisno uz redovitu prehranu uzimati kvalitetan probiotik jer svaka doza prijateljskih bakterija dostavlja milijune organizama u debelo crijevo gdje se naseljavaju i čine zdraviji i uravnoteženiji crijevni ekosustav. Ljudski probavni sustav sadrži više od 500 različitih vrsta bakterija koje imaju složenu ulogu u borbi sa štetnim bakterijama, te obavljaju mnoge značajne funkcije tijekom našeg života. Probavni trakt koji loše funkcionira može utjecati na kvalitetu života i biti izvor zdravstvenih smetnji.
Nema jednoznačnog odgovora, to isključivo ovisi o indikaciji zbog koje se provodi čišćenje te o stanju crijeva i rezultatu čišćenja. Korištenje zdravog razuma najbolji je pristup. Hranu za koju znate da vam stvara nelagodu ili uzrokuje porast plinova, nije dobar izbor nakon tretmana. Hrana poput zelenih lisnatih salata, ribe, bijelog mesa, povrtnih juha, voća i nerafinirana hrana, najbolji su izbor. Ako je moguće, jedite organsku i čistu hranu. Vrlo korisno nakon tretmana je i uzimanje više tekućine, posebice u obliku svježe cijeđenih sokova od povrća i voća.
Ne dolazi do bitne promjene elektrolitske ravnoteže koja bi zahtijevala nadoknadu. Kod osjetljivijih osoba ako je potrebno nadoknaditi, najbrža nadoknada je oralnim putem iz hrane i pića. Idealno je iza tretmana uzeti prirodni voćni sok što će ujedno olakšati tijelu da se nosi s procesom čišćenja.
Hidrokolon terapija se provodi u razne svrhe, a jedna od njih je i zdravo mršavljenje gdje ima ulogu pomoći organizmu da sam izbalansira tjelesnu težinu. Funkcionalno i čisto debelo crijevo predstavlja preduvjet zdravom mršavljenju. Svaki višak kilograma, prvenstveno ukazuje na opterećenje i nemogućnost urednog funkcioniranja detoksikacijskih puteva. Sustav za samočišćenje je poput zupčanika, dok uredno ulijegaju jedan u drugoga, a otpad koji dolazi je u skladu s njegovim kapacitetima, sve uredno funkcionira. Unesi li se previše otpada, mehanizam za čišćenje troši silnu energiju što opterećuje, troši i iscrpljuje čitav tjelesni sustav. Posljedice su nezadovoljstvo, tromost, pojačano emocionalno prejedanje, manjak volje za kretanjem i sl. Uz hidrokolon čišćenje, može se izgubiti određeni broj kilograma, no uglavnom se ne radi o mišićnoj masi i masnom tkivu već o gubitku sadržaja iz crijeva, nakon čega organizam bolje i lakše funkcionira te mu preostaje više raspoložive energije koju može uložiti u razgradnju masnog tkiva i gubitak kilograma. Kada su detoksikacijski putevi prohodni, tada će i prehrana i tjelovježba i sve druge metode, imati snažniji učinak na regulaciju tjelesne težine.
Održavanje stanja ovisi o samoj osobi, temeljnom stanju, životnom stilu i naravno prehrambenim navikama. Često je korisno pri izmjeni godišnjih doba ponoviti čišćenje kako biste održali koristi postignute prethodnim čišćenjima.
Ako hemoroidi nisu u fazi krvarenja, može se izvoditi tretman, no ako su krvareći potrebno je pričekati. Kada se hidrokolon provodi u neaktivnoj fazi hemeroida, u praksi se pokazalo da dolazi do postepenog poboljšanja i smanjenje tegoba zbog smanjenog pritiska na dno zdjelice i boljeg tonusa crijeva.
Kako se radi o dva potpuno odvojena tjelesna sustava, nema prepreka za provođenja hidrokolon terapije za vrijeme menstrualnog krvarenja. Žene mogu imati veliku korist od tretmana za vrijeme menstruacije jer je tijelo već u prirodnom stanju čišćenja te se čišćenje utoliko pokaže još korisnijim. Ako na dan tretmana imate menstruaciju, najbolje je koristiti higijenski uložak. Mnoge naše klijentice navode da nakon čišćenja imaju smanjenje umora, grčeva i nadimanja te stabilnije raspoloženje tijekom idućih menstrualnih krvarenja. S druge strane, ako žena ima izrazito bolno ili obilno menstrualno krvarenje, u tom slučaju se ne provodi tretman nego se čeka završetak krvarenja.
Tijekom prvog i trećeg tromjesečja trudnoće, kontraindicirano je provoditi hidrokolonsku terapiju. Ako postoji jasna indikacija za čišćenjem debelog crijeva u trudnoći, smatra se da je najsigurnije vrijeme za to sredina drugog tromjesečja. Kako je svaka trudnoća različita te se radi o posebno osjetljivom razdoblju, u Origo Centru ne provodimo hidrokolonska čišćenja tijekom trudnoće. Obzirom na učestalost ovakvih upita, savjetujemo da razgovarajte sa svojim liječnikom o vašim probavnim smetnjama kako biste pokušali druga prihvatljivija rješenja tijekom trudnoće. Za vrijeme trudnoće mnoge žene pate od zatvora radi hormonalnih promjena, povećanog unosa željeza, nedostatka tjelesne aktivnosti ili kasnije radi pritiska fetusa na debelo crijevo. Kako biste ublažili tegobe s pražnjenjem, budite sigurni da prije svega uključite u svakodnevnu rutinu zdravu hranu s dosta vlakana, optimalnu hidraciju i primjerenu tjelesnu aktivnost.

KONTAKT

Palmotićeva 57, Zagreb
info@centar-origo.hr
+385 1 888 7269
+385 91 444 7269

RADNO VRIJEME

Od ponedjeljka do petka: 9.00 do 21.00 h 
Subota: od 9:00 do 16:00 h

Call Now Button