Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Postupak tretmana

Hidrokolon terapija ili crijevno ispiranje, bezbolna je i nježna unutrašnja kupka u kojoj se koristi topla filtrirana voda pod blagim pritiskom.

Uređaj omogućava pročišćenoj vodi temperature tijela slobodan protok kroz malo crijevo za dovod vode, a kroz veliko crijevo otpadni materijal odnosi višak vode, candide, fekalne tvari, plinove, sluzi, parazite i ustajalu žuč direktno u sanitarnu cijev. Topla voda koja ulazi u debelo crijevo ima zadatak hidrirati starije naslage na zidovima debelog crijeva, omekšati zbijeni fekalni sadržaj te potpomaže u njihovoj eliminaciji. U trenutku kada stariji i okorjeli sadržaj postane dovoljno hidratiziran, moguće je doseći izbacivanje veće količine fekalnog sadržaja te tijekom samo jednog ispiranja izbaciti količinu do 20-ak redovnih stolica.

Specijalno dizajnirano jednokratno crijevo s rektalnim nastavkom (3-4 cm) postavlja se u rektum dok za to vrijeme osoba leži na boku pokrivena ručnikom. Ostatak tretmana osoba je pokrivena i u udobnom položaju na leđima. Terapija je potpuno bezbolna , a traje 45 minuta tokom kojih velika količina vode kontinuirano ispire crijevo. Koristi se monitorna tehnologija sa zatvorenim sistemom dovođenja vode u debelo crijevo i odvođenja otpada direktno u odvod čime je postignuta maksimalna higijena te ne postoji mogućnost zagađenja niti neugodnih mirisa.

Za vrijeme tretmana, prilagođena abdominalna masaža s uljima dr. Johanne Budwig, doprinosi i olakšava izbacivanje natopljenog fekalnog sadržaja. Terapeut će laganim pokretima povremeno potaknuti peristaltičke valove masažom trbuha, što će pomoći i pospješiti eliminaciju natopljenog sadržaja. Masažu je moguće primjenjivati i za vrijeme cijelog tretmana što ima izuzetno pozitivan učinak te se kao dodatna pomoć u stimulaciji obično primjenjuje u slučajevima otežanog izbacivanja fekalnog sadržaja. Za vrijeme tretmana osoba može mirno ležati, čitati knjigu ili provoditi vježbe disanja što znatno može doprinijeti opuštanju kako općem tako i samih crijeva čime se pospješuje učinak samog tretmana. Ugodna atmosfera uz aromaterapijska ulja i umirujuću glazbu dodatno pomažu pri opuštanju.

Za dolazak na tretman dobro je unaprijed osigurati od 60-90 minuta kako bi tretman bio potpuno opušten. Nakon tretmana očekuje vas osvježavajući napitak za lakši povratak dnevnim aktivnostima.

Faze čišćenja

Nakon uvodnog razgovora i prvog inicijalnog tretmana koji ujedno ima i preddijagnostičku komponentu, na osnovu dobivenih rezultata i trenutnog zdravstvenog stanja moguće je donijeti zaključak i uskladiti daljnji tijek čišćenja s ciljem koji se želi postići.

Hidrokolon terapija je proces čiji tijek ovisi o vremenu potrebnom za natapanje starijeg sadržaja iz crijeva i njegove uspješne eliminacije. Treba uzeti u obzir da svaka osoba ima različite prehrambene navike, životni stil i dob, stoga ne postoji standardni broj tretmana i ritam izvođenja te se proces čišćenja razlikuje od osobe do osobe.

Na osnovi rezultata tijekom tretmana i količine sadržaja ispuštene u toaletu te promjenama tjelesne težine koje se prate prije i nakon svakog tretmana, omogućuje se preciznije praćenje faza čišćenja. Ciklus kompletnog čišćenja, najčešće se sastoji od pet do deset ispiranja što ovisi o stanju crijeva, starosnoj dobi, prehrambenom i životnom stilu, željenim ciljevima i dr., dok se ritam njihova izvođenja prilagođava ukupnom rezultatu prethodnog čišćenja.

Rezervirajte Vaš termin