Bachova cvjetna terapija

Cjeloviti sistem od 38 cvjetnih esencija koje pomažu uravnotežiti emocije i negativna mentalna stanja

Što su Bachove kapi?

Cjeloviti sistem od 38 cvjetnih esencija, koje na blag, prirodan, jednostavan i potpuno siguran način pomažu uravnotežiti emocije i negativna mentalna stanja.

O zdravlju i emocijama iz kuta dr. Bacha

Bachove kapi su nazvane po dr. Edward Bachu. Bio je liječnik, patolog, bakteriolog i homeopat, koji je veći dio svog radnog vijeka posvetio istraživanju cvjetnih esencija za koje je smatrao kako mogu pomoći čovječanstvu. Dr. Bach je vjerovao da postoji direktna veza između emocija i zdravlja, te da sretan čovjek ne može biti bolestan, ali i da svaka fizička bolest proizlazi prvenstveno iz uma. Također je tvrdio da će tretmani cvjetnim esencijama vrijediti za sva vremena, jer one tretiraju emocije, a ne okidače koje ih uzrokuju, tako da sve dok ljudske emocije ostaju iste, ova metoda će sadržavati sve što je potrebno kako bi vratili ravnotežu. Cilj tretmana Bachovim kapima je da obnovi harmoniju tijela i psihe pojedinca, što znači da djeluje na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou.

Kako Bachove cvjetne esencije djeluju?

Djelovanje kapi možemo usporediti sa tzv. “guljenjem luka”, jer kapi nježno djeluju na vanjske omotače problema kod osobe, te se jedan po jedan, počevši izvana prema unutra, uklnjaju slojevi problema. Kako cvjetne esencije djeluju, tako skriveni slojevi postaju vidljiviji te ih je lakše ukloniti. Esencije su podijeljene u 7 cjelina, odnosno na područja djelovanja, a to su cvjetne esencije za strah, za nesigurnost, za pretjeranu zabrinutost za dobrobit drugih, esencije za usamljenost, za preosjetljivost na tuđe utjecaje i ideje, za obeshrabrenje i očaj te za nedostatak interesa za sadašnjost.

Certificirani Bachov praktičar

Dijana Petreković​ je certificirani Bachov praktičar BFRP - Bach Foundation Registered Practitioner. Prvi put se s Bachovim kapima susrela 2017. godine kao klijent gdje su joj cvjetne esencije pomogle u rješavanju osobnih situacija. Nakon toga je uvidjela snagu i mogućnosti Bachovih kapi i odlučila da kao praktičar nastavi širiti snagu Bachovih kapi kako bi i drugima pomogla na prirodan, jednostavan i učinkovit način. Dijana 2018. godine polaže level 1 i level 2 certifikacijske stupnjeve, a 2019. g. završava najviši certifikacijski stupanj level 3. BFRP.

Kako izgledaju konzultacije s Bachovim praktičarem?

Procjena emotivnog stanja

Bachov praktičar dobiva uvid u trenutno emotivno stanje osobe i njenu osobnost tijekom razgovora na osnovu kojeg predlaže ciljane cvjetne esencije i predaje klijentu njegovu osobnu bočicu Bachovih kapi. Konzultacije traju jedan sat, a nakon razgovora, praktičar može sastaviti prvu osobnu bočicu od 30 ml koja se predaje klijentu, te objasni na koji način se konzumira i u kojoj dozi. Nakon provedene terapije slijedi kontrolni pregled kako bi se procijenila učinkovitost i smjer djelovanja tretmana te potrebi nastavilo s istom terapijom ili izmijenom kapi.

Tko sve može koristiti Bachove kapi?

Bachove kapi mogu koristiti svi, trudnice, bebe, djeca, starije i bolesne osobe. Budući da su cvjetne esencije konzervirane s malo alkohola, osobe koje ne smiju alkohol ni u malim količinama, tu informaciju trebaju reći Bachovom praktičaru. Bachove kapi su namijenjene i za biljke i za životinje, potpuno su prirodne, njima se ne može predozirati, ne stvaraju ovisnost, nema kontraindikacija za njihovu upotrebu te se mogu koristiti s lijekovima i drugim vrstama terapija.

Bahove kapi_origo
Call Now Button