Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Zdravo mršavljenje

Imate poteškoća s kontrolom težine, borite se već duže vrijeme, uspjeh je minimalan ili ga uopće nema, ili pak uspijevate, no kilogrami se ubrzo vraćaju ... a vi smatrate da ste pokušali sve – ovo je jedan od čestih scenarija koje susrećemo.

Ako se pronalazite u njemu, možda je vrijeme da pokušate promijeniti strategiju. Danas se puno govori o mršavljenju, prehrani, treniranju, a u istom trenutku pogledamo li malo bolje, pretilost postaje sve veći problem. Često čujemo da je smršaviti lako, no ako ste pokušali, znate da nije tako. Što se zapravo događa?

Mršavljenje je kompleksan proces, a ako ga osoba razumije, gubitak kilograma neće biti traumatično iskustvo niti za osobu niti za tijelo, te će teći prirodno i u ravnomjernom ritmu.

Korak 1 - Osvijestiti mehanizme

Poteškoće pri skidanju kilograma obično nastaju kao razlog nepoznavanja mehanizama koji utječu na postizanje željenog rezultata.

Svaki višak kilograma, prvenstveno ukazuje na nemogućnost urednog funkcioniranja vlastitih mehanizama čišćenja. Sustav za samočišćenje je poput zupčanika, dok uredno ulijegaju jedan u drugoga, a otpad koji dolazi je u skladu s njegovim kapacitetima, sve uredno funkcionira. No ubacite li hrpu otpada ili kolčić u ovaj mehanizam, on trpi, sporije se okreće ili se gotovo ne okreće te troši silnu energiju na pokušaje da sustav proradi – to opterećuje, troši i iscrpljuje čitav tjelesni sustav. Posljedice su nezadovoljstvo, tromost, pojačano emocionalno prejedanje, manjak volje za kretanjem, smanjena volja za društvenim životom ... Upravo se u ovom stanju nalaze sustavi osoba koje imaju poteškoća pri skidanju suvišnih kilograma.

Tada, nakon bodrenja samog sebe i raznih obećanja na red dolazi još jedna u nizu provjerena dijeta. Velika većina dijeta ima više nedostataka nego prednosti. Njima se najčešće postižu dvije ključne stvari, od toga je jedna pozitivna, a druga vrlo negativna.

1. Smanjen je UVOZ egzogenih toksina

Organizam je manje opterećen, a osoba sada osjeća nešto više energije. Djelomični rezultati su ostvareni, no ne bilježi se daljnji pad kilograma. Ključan dio koji nedostaje u ovoj fazi je IZVOZ, odnosno temeljito čišćenje organa i organskih sustava. Samo mršavljenje je zapravo gubitak onog što je tijelu višak, a ono što je organizmu višak mora proći kroz vlastiti sustav za čišćenje. U nedostatku energetskih zaliha mehanizmi čišćenja nisu u mogućnosti “samljeti” sav nakupljeni otpad i tada dijeta više ne dovodi do željenih rezultata. U slučaju kada se tijelu na bilo koji način omogući izbacivanje viškova , tada se obično smatra da dijeta djeluje. Ipak, dijeta nije dugoročno rješenje pa osoba najčešće nakon nekog vremena posustaje, a kilogrami se vraćaju.

2. Deficit vitamina i minerala

Ako bi osoba i dalje ustrajala u namjeri da gubi kilograme, gdje obično i ostvari određene pomake, no kao rezultat nakon nekog vremena dolazi do ozbiljnog nedostatka vitamina i minerala. Dijeta su najčešće siromašne važnim nutrijentima čime umanjuju prirodnu sposobnost samočišćenja, što na kraju dovodi do ponovnog taloženja štetnih tvari u tkiva i organe. Toksična opterećenost uzrokuje hormonalnu neravnotežu, slabe funkcije imunološkog sustava i usporava se metabolizam. Znakovi ovog stanja prepoznaju se po slaboj probavi, neugodnom zadahu, lošem tenu, bolovima u mišićima, iscrpljenosti, razdražljivosti i unutarnjem nezadovoljstvu. U tom trenutku 99 % osoba će prekinuti s dijetom, a to je idealan primjer kako organizam čini sve kako bi sam sebe zaštitio.

Kada se osoba nakon prestanka dijete oporavi od razočaranja, nahrani tijelo izgubljenim vitaminima i mineralima, nakon nekog razdoblja odlučuje se ponovo proći ovaj bolan i iscrpljujuć proces. Pronalazite li se u nekoj od ovih faza, to znači da su neke od unutarnjih želja i potreba tijekom procesa mršavljenja ostale zanemarene, stoga niti tijelo ne može težiti cilju koji ste vi odredili, već ono ima tendenciju zaštititi sebe. Tijelo će pružati otpor sve dok njegov vlasnik pruža otpor. Pronalaskom zajedničkog održivog načina, bez zanemarivanja važnih potreba, rezultati neće izostati.

Strategija zdravog mršavljenja

Pretilost je problem koji treba sagledati s više strana i tretirati na način koji je održiv , a to je prvenstveno pronalazak i djelovanje na uzrok koji je doveo do tog stanja. Djelovanjem na fizičku razinu, bez kontakta s ostalim razinama i naravno ovisno o intenzitetu otpora, rezultati pokušaja skidanja kilograma će varirati od vrlo slabih do srednjih s mogućnošću povratka izgubljenih kilograma. Veliki rezultati uz pomoć dijeta i preparata donose i velike posljedice po zdravlje.

Stoga, proces mršavljenja zahtjeva osim fizičkog tijela, uključivanje i rad na ostalim nivoima. Za trajne rezultate nužno je raspetljati mrežu uzroka u koju se osoba uhvatila (stila života, geni, hormoni, enzimi, prehrana, probava, kretanje, emocije, misli, odnos prema sebi, narušeni odnosi s bliskim osobama i brojni drugi faktori.).

Sveobuhvatnim programom, tjelesna težina i vlastiti sustav samočišćenja, reguliraju se na siguran i održiv način. Promjene u načina razmišljanja i pogledi na životne prioritete unijet će u svakodnevicu više radosti i zadovoljstva, dok će jačanje regenerativnih procesa uz istovremeno povećanje vitalnosti utjecati na poboljšanje općeg zdravstvenog stanja.

Strateško planiranje mršavljenja

Ovakav višeslojan proces gdje niti jedan dio nije isključen ili manje važan, zahtjeva aktivno sudjelovanje, a kao rezultat uklanja ključne uzroke nastanka pretilosti što vodi trajnim rezultatima.

Kako započeti?

Na temelju dobivenih informacija, testova i analiza, vodeći se prema vašim željama, potrebama i ritmu, sastavlja se najidealniji sveobuhvatni detoksikacijski plan uz početne minimalne promjene životnog stila. Tako se olakšava sam ulazak u proces te postaje usklađen s vašim dnevnim obavezama. Proces zdravog mršavljenja uključuje konstantnu podršku i praćenje kroz sve faze napretka.

Program donosi brojne benefite na svim aspektima te podrazumijeva postizanje unutarnje i vanjske ravnoteže. Tijelo će tijekom čišćenja proći kroz brojne promjene iznutra i izvana, a uz to naučit ćete kako poboljšati svoje prehrambene navike i tijelu osigurati sve potrebne hranjive tvari, razvit ćete mnoge vještine kako si olakšati sve faze mršavljenja kao i pozitivniju sliku o svome tijelu, otkrit ćete psihološke kočnice koje su vas sprječavale u dosadašnjim pokušajima što će uvelike pridonijeti rezultatima.

Imate li pitanja ili želite započeti s Vašim programom zdravog mršavljenja - kontaktirajte nas.

Kontaktirajte nas