Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Priprema za zdravo roditeljstvo

Sve je više parova koji planiraju roditeljstvo i pripremaju svoja tijela za najljepše trenutke života. U skladu s tim važno je provoditi kure čišćenja organizma kako bi osigurali zdravu trudnoću i najbolje moguće uvjete za rast i razvoj svog djeteta.

"U svakom našem razmatranju, moramo uzeti u obzir utjecaj naših odluka na sljedećih sedam generacija."
- Iroquois Maxim

Suvremeni život često za sobom donosi suočavanje s neplodnošću. Užurbani životni stil, toksičnost organizma i nezdrave navike utječu na otežano začeće, dok prirodna podrška te čišćenje organizma i zdrav životni stil povećavaju šanse za prirodnim začećem. Uzroci neplodnosti mogu biti razni i često su višestruki te su podložni raznim oscilacijama i neravnotežama unutar organizma gdje je provođenje temeljite detoksikacije od velike važnosti.

Priprema i planiranje roditeljstva jednako je važna za oba partnera. Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, no kada je riječ o zdravlju potrebno je prvo izgraditi čvrste zdrave navike kako bi osigurali najbolje uvijete za trudnoću i zdravlje svoje obitelji.

Uloga i važnost pripreme

Priprema i čišćenje važno su iz mnogo razloga. U prvom redu odnose se na svjesno preventivno djelovanje, sprječavanje komplikacija tijekom trudnoće te kako bi se osigurali što idealni uvjeti za rast i razvoj djeteta.

Kada je riječ o zdravlju vrijedi pravilo; sve što se nalazi u tijelu roditelja, nalazit će se i u tijelu djeteta, dok s druge strane, ono što roditelj nema, ne može djetetu niti dati. Zato je važno da se svaki roditelj prvo pobrine za svoje zdravlje.

Česte infekcije, primjerice znak su slabog imuniteta i općeg zdravstvenog stanja, a njihova prisutnost uvelike može smanjiti mogućnost prirodnog začeća ili uzrokovati komplikacije u trudnoći. Takva stanja uzrokuju veću razinu endogenih toksina unutar organizma i utječu na gustoću krvi, a tada eritrociti i leukociti teže obavljaju svoje uloge. Pri tome, takvo unutarnje stanje organizma uz stalno uvoženje toksina iz vanjske sredine pod velikim je opterećenjem. Često sve prati i deficit vitamina i minerala koji su neophodni za održavanje zdravlja. Prisutnost gljivica i parazita također nije rijetkost u takvom unutarnjem okolišu, pogotovo ako par ima kućnog ljubimca, tada je izloženost parazitima stopostotna, a posljedice nažalost mogu bit velike.

Dodaci raznih vitamina i minerala samo će hraniti nametnike unutar organizma, tijelo neće moći doseći poboljšanje bez prethodno učinjenog čišćenja. Ako bi se na takvo unutarnje stanje pokušalo jačati imunitet rezultat je rad pod jačim opterećenjem što nikako ne može biti rješenje na duge staze jer vremenom vodi do iscrpljivanja čitavog sustava. Pri padu energetskih zaliha organizma, organi i sustavi slabe te ne mogu održavati zdravo unutarnje okruženje što utječe na funkcije endokrinog i reproduktivnog sustava i postati jedan od uzroka neplodnosti. Točan uzrok drastičnom padu plodnosti u zadnjih nekoliko godina nije u potpunosti razjašnjen, iako se vjeruje da veliku ulogu imaju vanjski utjecaji, životni stil, emocije te radna sredina.

Žene koje pate od zatvora prije trudnoće izložene su puno većem toksičnom opterećenju, što nikako nisu dobri uvjeti za dolazak djeteta. Poznato je da se tijekom trudnoće ne mogu provoditi čišćenja niti većina medicinskih intervencija, stoga je pravovremeno čišćenje i održavanje zdravlja odraz svjesnosti i odgovornosti budućih roditelja.

Pozitivni učinci pravovremenog čišćenja organizma

Program pripreme za zdravo roditeljstvo provodi se postepeno po protokolu holističke detoksikacije uzimajući u obzir potrebe, prioritete i ritam budućih roditelja. Cilj čišćenja je postizanje unutarnje ravnoteže i što idealnijih uvjeta za dijete, smanjenje mogućih komplikacija tijekom trudnoće te održavanje optimalnog zdravlja roditelja. Postepene promjene u životnom stilu te uvođenje zdravijih navika, stvaraju se jaki temelji za zdravlje cijele obitelji.

Provođenjem temeljitog detoksikacijskog procesa, organizam se postepeno vraća u ravnotežu što utječe i na regulaciju hormona, a time i na reproduktivnu sposobnost i začeće. Pored toga, čišćenjem organizma nastaju pogodniji uvjeti za rast i razvoj djeteta te se smanjuje mogućnost komplikacija tijekom trudnoće. Osim benefita na zdravlje, roditelji se tijekom procesa čišćenja više zbližavaju što pozitivno utječe na njihov odnos u budućnosti, samu trudnoću i zdravlje cijele obitelji.

Moć roditelja

Roditeljstvo je najzahtjevnija uloga koju čovjek ima tijekom života. Način života koji vode roditelji postat će način života koji će voditi i dijete. Tek kada dijete dovoljno poraste ima priliku uložiti svjestan napor i uvesti promjene gdje smatra da su potrebne. Djeca uče gledajući roditelje te upijaju sve što oni rade, govore, kako se hrane, kakve su im navike, odnosi itd. Za vrijeme dok dijete ne može odlučivati, roditelj ima moć, mogućnost i odgovornost da svojim primjerom pokazuje i usmjerava dijete kroz život, stoga to nikada ne bi trebalo zaboraviti.

"Djeca uče iz onoga što vide. Moramo postaviti primjer istine i djelovanja."
- Howard Rainer, Taos Pueblo-Creek

Osim toga, nerođeno dijete osim genetskog nasljeđa upija i majčine emocije, stvara osjećaj odgovornosti za sve što majka osjeća jer ih prepoznaje kao njegove vlastite. Bezbroj je razloga zašto biste trebali pripremiti vaš organizam, misli i emocije na ovako zahtjevan i važan zadatak. Ono što smo mi, to postaju naša djeca i zato je važno da im pokažemo i pružimo najbolje od sebe.

Kako se pripremiti za trudnoću?

Planirate li roditeljstvo bilo bi mudro zapitati se nekoliko sljedećih pitanja;

Imate li dodatnih pitanja ili želite započeti s Vašim programom pripreme za zdravo roditeljstvo - kontaktirajte nas.

Kontaktirajte nas