Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Manager’s Bow - revitalizacija tijela, uma i duha

Prema legendi Indijanaca, luk i strijela imaju puno dublje značenje. Luk je dio kružnice i predstavlja tijelo, um i želje duha, konop ili tetiva simbolizira životne izazove, dok strijela koja nalazi svoj put, simbolizira snagu, životni smjer i postignuća, a njen vrh – svjesnost.

Drugim riječima, zajedno čine cjelinu. Moćna strijela postiže ciljeve osobe tijekom života i ako prevlada sve teškoće, može postići velike stvari u životu. Bez luka i konopa strijela bi izgubila svoj smisao. Iako konop predstavlja borbu u životu te vuče strijelu unatrag, zahvaljujući čvrstom luku strijela biva puštena i kreće se prema naprijed u potragu za boljim životnim izborima.

Irokezi, koji su bili šumski narod, sa sobom su uvijek nosili luk i pet strijela. Svaka strijela predstavljala je jednog od pet osnivača lige plemena. Postoji li samo jedna strijela ona se koristi samo za zaštitu i obranu i vrlo se lako može slomiti. S druge strane više strijela znači mogućnost izbora i postizanje više uspjeha tijekom života. Snop strijela govori o jedinstvu, snazi, čvrstom smjeru i viziji.

Poznavanjem i održavanjem svoga luka i njegovim vještim rukovanjem, tvoja strijela biti će brza i precizna. Nasuprot tome, ne održavaš li dobro svoj luk – strijela neće moći naći željeni put

Stres - bolest današnjice

Život suvremenog čovjeka napet je poput konopa na luku. Povremeno opuštanje i održavanje luka, omogućit će bolji put strijele, a time i veća životna postignuća. WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) stres naziva “globalnom epidemijom”. Unatoč tome, postaviti dijagnozu stresa nije niti malo lako, a s druge strane mnogi pate od posljedica stresa. Svaki čovjek različito reagira na stres, pa tako ono što će za nekoga biti stresna situacija, za neku drugu osobu neće. Ipak, prema istraživanjima, procjenjuje se da je 70-90 % današnjih bolesti povezano sa stresom koji je neizbježan dio današnjeg ubrzanog načina života. Ponajviše posljedice trpe osobe sa zahtjevnijim poslovnim opredjeljenjima poput menagera, osoba u smjenskom radu, osoba na visoko odgovornim funkcijama i sl.

Razarajuće djelovanje stresa

Dobar, poticajan stres ravnoteža je između faze uzbuđenja i faze opuštanja koja nam pomažu da se koncentriramo, usmjerimo i postignemo ono što želimo. Loš stres je neprestani stres i neprekidno uzbuđenje, nervoza, strah ili napetost. Kad loše njime upravljamo i ignoriramo ga, može imati dalekosežne posljedice po zdravlje, u početku na staničnoj razini, a zatim i u imunološkoj regulaciji. Kada smo pod djelovanjem stresa organizam aktivira sve raspoložive resurse te reagira pojačanom aktivacijom simpatičkog djela živčanog sustava. Proizvode se veće količine adrenalina, noradrenalina i kortizola, što izaziva niz pratećih simptoma koje kod lošeg i dugotrajnog stresa štete zdravlju osobe.

Revitalizacija tijela, uma i duha

Baš kao što i nakon svake odapete strijele prođe nekoliko trenutaka do izbacivanja druge, tako je i za održavanje svoga tijela od presudne važnosti osigurati vrijeme “pauze” kako bi se postigla obnova i pripremilo za nove izazove.


Ako ste u potrazi za mirnim mjestom na koje ćete pobjeći od naporne i stresne svakodnevice kako bi se oporavili, opustili, vratili ravnotežu, obnovili energiju i nahranili svoj duh, onda program Menager’s Bow potpuno odgovara vašim potrebama.


Program Menager’s Bow usmjeren je na uspostavljanje i postizanje pravilnog ritma i ravnoteže nakon faze uzbuđenja uslijed djelovanja stresa. Cilj mu je uklanjanje toksičnih prepreka koje sprječavaju ispravno funkcioniranje, uspostava faze opuštanja i umirivanje hiperaktivnog odgovora tijela na stres. Pomaže suvremenom čovjeku u kratkom roku osigurati maksimalnu iskoristivost faze opuštanja koja djeluje kao sedativ živčanog sustava, umiruje hiperaktivni odgovor tijela, sanira nastala oštećenja i čini osobu spremnom za nove životne izazove.


Posebno je prilagođen osobama koje imaju izrazito stresan način života i posla, nezdrave i neredovite prehrambene navike, emocionalne uspone i padove te imaju želju steći vještine za upravljanje stresom.

Različitim umirujućim tehnikama postiže se duboko opuštanje čime se tijelu osigurava vrijeme regeneracije, a nakon kojih se obično provode tretmani za energizaciju u svrhu pripreme i polaganog izlaska iz dubokog opuštanja. Program je usmjeren na specifične potrebe osobe, podržava tamo gdje je to najpotrebitije te služi i kao praktičan vodič za upravljanje stresom.

I zato, program Menager’s Bow brine o tome da vaš “luk” bude održavan, a “strijele” brze i precizne.

Imate li pitanja ili želite započeti s Vašim programom Menager’s Bow - kontaktirajte nas.

Kontaktirajte nas