Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Antiparazitni program

Paraziti su danas prilično uobičajeni i mogu biti unutar organizma, a da osoba niti ne posumnja na njihovu prisutnost. Ono što je zapanjujuće je da prosječna odrasla osoba može imati i do jedan kilogram parazita u svom tijelu.

Kako se čovjek oslanja samo na vlastiti osjećaj, a što često u žurnoj svakodnevici biva u drugom planu, olako pretpostavljamo da parazita u organizmu nema. Međutim, priroda i simbioza kažu drugačije. Paraziti su svugdje oko nas, iako čovjek nema koristi od njih, oni itekako imaju koristi od čovjeka. S obzirom na to da se nalaze u prirodi i svemu što nas okružuje te ih je lako unijeti u organizam putem hrane, vode, u dodiru sa životinjama, sirovom hranom, radom u vrtu, boravkom u prirodi pa čak i u uredu i zatvorenim prostorima, redovito čišćenje predstavlja važnu kariku za njihovo sprječavanje i izbacivanje iz organizma.

Kako prepoznati prisutnost parazita u organizmu?

Osjećate li neke od navedenih tegoba , one mogu upućivati na prisutnost parazita u organizmu;

Toksična oštećenja izazvana parazitima

Obično nastanjuju debelo crijevo i ne čine veliku štetu ako je unutarnja „klima“ dovoljno uravnotežena da ih tamo zadrži. Međutim, s padom imuniteta, tkivnom acidozom i hipoksijom (kiselosti i manjku kisika koje idu ruku podr ruku), paraziti se šire u ostale dijelove tijela i tada nastaju problemi. Najmanja šteta koju čine leži u tome da otimaju organizmu važne prehrambene elemente, ujedno stvarajući njihov manjak što negativno utječe na zdravlje i uzrokuje brojne poremećaje. Paraziti se ubrajaju u tzv. skrivene bolesti jer oponašaju druge bolesti, a mogu se proširiti na svaki organ te se često nalaze u jetri, mozgu, srcu i dr.

Paraziti mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme, s najvećim posljedicama po imunološki, živčani i reproduktivni sustav te su veliki izvor tkivne i krvne toksičnosti. Osim što oduzimaju važne elemente za uredno funkcioniranje organizma, dok iste probavljaju, proizvode toksični otpad koji opterećuje organizam i smanjuje mogućnost samočišćenja, što pak izaziva pad imuniteta i pokreće druge kotače i razvoj novih bolesti. Kako je koža čovjekova najveći organ, kod nedovoljno urednog funkcioniranja i znojenja, izostaje čišćenje od nagomilanog toksičnog otpada.

Zbog oslabljenog imunološkog sustava tijelo napadaju brojni virusi i bakterije koje također ispuštaju toksičan otpad. Paraziti postepeno napadaju mišiće i zglobove što u čovjeku smanjuje želju za kretanjem i bavljenje sportom te se popratno javlja slabost i nezainteresiranost. U takvom okolišu ne može se očekivati uredno funkcioniranje organizma. Uvjeti nisu održivi, a u prirodi ono što nije održivo prelazi iz jednog stanja u drugo što se često može vidjeti u društvu kao sve veća pojava neizlječivih bolesti.

Veza parazita, misli i emocija

Parazit želi samo jedno, dokopati se mozga svog domaćina – kako bi njime manipulirao i tako osigurao svoj opstanak i reprodukciju. Prema istraživanju dr. Fullera sa Medicinskog istraživačkog instituta Stenly, postoji čvrsta veza između infekcije parazitima i razvoja šizofrenije. Posljedice utjecaja parazita i njihovih nusprodukata na živčani sustav mogu biti poprilično velike; od iskrivljenih misli do negativnih emocija što rezultira promjenama u ponašanju osobe (psihička istrošenost, strahovi, nesanica, razdražljivost, bespomoćnost, sklonost svađama, izljevi bijesa, ljutnje, samokritičnost ... ). Nakon nekog vremena dovoljno su rasprostranjeni da uzrokuju veća oštećenja ( Alzheimerovu bolest, shizofreniju, epilepsiju, bipolarni poremećaj i dr.). Povezanost između mentalnih poremećaja i mnogih vrsta parazita temelji se na moći parazita i njegovog utjecaja na emocije i ponašanje osobe.

Čišćenje od parazita

Za održavanje visoke razine imunološkog sustava i zdravlja općenito, neophodno je održavati unutarnju ravnotežu. S obzirom na to da se paraziti nalaze svugdje oko čovjeka i da nema osobe koja ne nosi barem jednu vrstu parazita u svome tijelu, jasno je da se periodično čišćenje preporučuje svima kroz jedan do dva puta u godini.

Prije nego li se započne čišćenje ili se sumnja na prisutnost parazita u organizmu, važno je utvrditi kolika je njihova rasprostranjenost, odnosno, nalaze li se još uvijek u crijevima čovjeka ili su počeli zauzimati prostor svog domaćina te žive i u drugim tkivima. Testiranje EAV metodom i prethodnom analizama, moguće je prepoznati prisutne parazite i mjesto njihova zadržavanjanja. Ukupan postupak traje oko sat vremena, a prednost su mu odmah vidljivi rezultati i mogućnost poduzimanja potrebnih mjera.

Ishod analize i testiranja uvelike utječe na pristup i protokol čišćenja. Ako se radi o već rasprostranjenim parazitima u tijelu čovjeka, nužno je proći kroz čitav protokol kojeg čini pet jednako važnih koraka. Uz to, valja imati na umu da koliko god su paraziti nepoželjni u tijelu, razlog njihove migracije nije beznačajan. Prije nego li se započne s procesom njihovog uništavanja, važno je utjecati na razlog njihova širenja, u suprotnom to neće biti niti sigurna niti mudra odluka.

KOREKCIJA PREHRANE - eliminacija parazita bez korekcije u prehrani ne može donijeti cjelovite rezultate.

ANTIPARAZITNA FORMULA – trostruka antiparazitna formula tekućih biljnih ekstrakata (pelin, crni orah, klinčić) uzima se neprekidno tijekom dva do tri mjeseca te djeluje na parazite i njihovo uništavanje. Za vrijeme korištenja ekstrakata, moguće je osjetiti neugodne reakcije radi veće količine izbacivanja toksičnog otpada u tkiva od strane umirućih parazita. Ako ne dođe do znatnog uništenja, mora se uzeti u obzir ponavljanje kure sve do potpunog učinka.

ČIŠĆENJE ORGANIZMA – za vrijeme korištenja antiparazitnih biljnih ekstrakata, a naročito nakon njihova korištenja, započinje faza sanacije nastalih oštećenja. Uklanjanje uništenih parazita i njihovih toksičnih produkata olakšat će rad organizmu, ukloniti opterećenje i povratiti snagu vlastitim mehanizmima čišćenja. Čišćenje crijeva je neophodno jer predstavlja centar imuniteta te bazu i pristanište svih parazita.

JAČANJE IMUNITETA – sada je pravo vrijeme za nadopuniti manjkove, ojačati imunitet i ugoditi svom tijelu. Dodaci vitamina i minerala djelovat će okrepljujuće za čitavo tijelo i obrambeni mehanizam. U slučaju uzimanja dodataka prije biljnih ekstrakata i čišćenja organizma od parazitnih toksičnih produkata, njihova se djelotvornost gubi.

PREVENCIJA - poduzeti mjere sprječavanja da bi se u što većoj mjeri onemogućilo ponavljanje je uvijek bolji izbor nego prolaziti proces njihova istrebljivanja. To podrazumijeva održavati kožu zdravom, pojačati higijenske navike i povremeno provoditi kure čišćenja. Svoj unutarnji okoliš važno je održavati i činiti ga neprivlačnim za parazite i ostale nametnike.

Kome se preporučuje čišćenje?

Čišćenje se preporučuje kod osoba i stanja koja predstavljaju idealne uvjete za nastambu parazita; osobe koje pate od alergija, astme, emocionalno - mentalne nestabilnosti, svih probavnih tegoba i osoba na sirovoj prehrani. Posebno se preporučuje ženama prije planiranja trudnoće te osobama koje se nalaze u nekom postupku liječenja, a koji ne donosi znatno poboljšanje. Također, osobe koje imaju ponavljajuće infekcije candidom, neredovitu menstruaciju, kod pojave tumora i cisti, opadanja kose i preuranjene ćelavosti te ubrzanog rada srca.

Obitelji s djecom i kućnim ljubimcima su u većoj mjeri izloženi zarazi, stoga redovito treba provoditi preventivne mjere i kure čišćenja. U slučaju da se paraziti ustanove kod jednog člana obitelji, nužno je da svi članovi prođu kroz protokol čišćenja.

Imate li dodatnih pitanja ili želite započeti s programom čišćenja - kontaktirajte nas.

Kontaktirajte nas