Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Hidrokolon terapija

Dr. Norman Walker, jedan od pokretača upotrebe sirovih namirnica, priznat u cijelom svijetu kao najatraktivniji autoritativni pobornik za zdrav život, zdravlje i prehranu također je isticao hidrokolon terapiju kao važnu za održavanje zdravlja. Anthony Robbins, jedan od najvećih osobnih razvojnih trenera današnjice, koristi ispiranje crijeva za čišćenje i promicanja zdravlja. Postao je veliki zagovornik hidrokolon terapije skrećući pozornost na čišćenje crijeva kao važan dio na putu osobnog rasta i razvoja.

“Crijeva su temelj zdravlja, a obnavljanje crijeva majka je preventivne medicine.”
- dr. Junger

Hidrokolon terapiju koristile su i mnoge poznate osobe poput Mae West, princeze Diane i John Lennona. Danas ju redovito koriste Madonna, Beyonce, Jennifer Aniston, Matt Damon, Ben Affleck, Janet Jackson, Dave Navarro i mnoge druge poznate osobe te profesionalni sportaši.

Hidrokolon terapija u svom izvornom obliku (klistir), seže daleko u prošlost. Sve tradicionalne medicine primjenjivale su klistir (čišćenje debelog crijeva) kao ritual za zdravlje i ljepotu. Još su stari Egipćani znali za značaj redovnog i efikasnog pražnjenja debelog crijeva. 'Ebers Papirus', drevni egipatski medicinski dokument, opisuje mnogobrojne prednosti takvog čišćenja. Ritual ispiranja crijeva prakticirali su i Maye u svojim ceremonijama i mnogi drugi u Središnjoj Americi te južnoamerička indijanska plemena. Klistir su koristile i mnoge poznate osobe, a neki od njih su Aristofan, William Shakespeare, Francuski kralj Luj XIV i brojni drugi. Već tada ljudi su prepoznali dobrobit ove metode koja se nastavlja i danas, no ipak na puno višoj razini.

U novije vrijeme metoda se primjenjuje u Americi, Europi, Rusiji… Prva primjena suvremenih uređaja vezuje se za američkog liječnika Johna H. Keloga i njegove radove objavljene 1917. u američkoj stručnoj medicinskoj literaturi. U Velikoj Britaniji hidrokolon terapija se primjenjuje od pedesetih godina prošlog stoljeća. Pojavom suvremenog sofisticiranog uređaja, praksa čišćenja debelog crijeva i održavanja unutarnje higijene zauzima sve veće mjesto u medicinskim i kozmetičkim krugovima.


Hidrokolon terapija predstavlja jednostavnu metodu čišćenja debelog crijeva čistom vodom ili specijalno spravljenim vodenim otopinama pomoću suvremenog sofisticiranog uređaja koji dovodi do detoksikacije cijelog sustava.


Tijekom čišćenja nježno se ispire debelo crijevo, uklanjaju se fekalne tvari, plin, toksične naslage i sluz koji narušavaju unutarnju ravnotežu. Time se omogućuje tijelu da maksimalno iskoristi svoje snage za regeneraciju, ozdravljenje i pomlađivanje.

Mnogo je dokaza da brojne bolesti i stanja, naizgled ne povezane s crijevima, proizlaze iz disfunkcije crijeva ili su pod njihovim snažnim utjecajem. Svaki dio debelog crijeva utječe i snosi određenu odgovornost za pravilno funkcioniranje ostalih organa u tijelu, stoga bi se moglo reći da su crijeva organizmu isto što i korijenje stablu. I dok je u svim granama medicine neosporna činjenica da je zdrava crijevna flora jedan od nosećih stupova zdravlja, užurban tempo života neprestano narušava njegovu ravnotežu.

Hranu koja kroz tijelo prolazi u stresnom stanju, nedovoljno je probavljena i svojim većim dijelom ostaje neiskorištena. U crijevima se tako godinama nagomilava otpad u obliku mukoidnih naslaga, nakupljenih fekalnih tvari i crijevnih plinova te se procesom raspadanja pretvara u toksičnu masu. Prosječan čovjek može imati 3-8 kg ovakvih tvari dok debljina ovih masa, prema nalazima kirurga, može biti i do 1 cm. Kada se stvori određena razina toksina dolazi do autotoksemije, tijelo postaje zasićeno toksinima te u nemogućnosti da ih eliminira usporava rad i počinje trovati samo sebe uzrokujući mnoge zdravstvene tegobe poput reumatizma, prekomjerne tjelesne težine, glavobolje, sinusitisa, bronhitisa i astme, kroničnog umora, tegoba s kožom i dr.

S druge strane, funkcionalno, zdravo i čisto debelo crijevo ima važnu ulogu u zaštiti organizma, stoga njegovo čišćenje predstavlja nužan uvod u obnovi zdravlja u cjelini.

Pristup hidrokolon terapiji i procesu čišćenja

Kako bismo osigurali i pružili najvišu razinu usluge, stalan fokus pridajemo učinkovitosti i rezultatima, stručnosti, higijeni, privatnosti i udobnosti.

Pozitivni i cjeloviti rezultati

S ciljem postizanja još boljih rezultata, uz tretman čišćenja crijeva, provodimo specijalnu masažu abdomena prilagođenu hidrokolon terapiji s ELDI R uljima dr. Johanne Budwig. Masaža može biti vrlo učinkovita tijekom procesa čišćenja u usmjeravanju, pospješivanju i olakšavanju izbacivanja natopljenog fekalnog sadržaja iz crijeva. Ovakav pristup pozitivno utječe na pokretanje peristaltičkih kretnji i aktivaciju respiratornih funkcija stanica čime se na potpuno prirodan način postižu brži i cjeloviti rezultati.

Stručnost

Naši certificirani terapeuti posjeduju višegodišnje iskustvo u provođenju hidrokolon terapije te redovito pohađaju stručne edukacije i usavršavanja čime osiguravamo vođenje kroz proces čišćenja na siguran i učinkovit način.

Upute o postupku prije izvođenja te analiza postupka nakon izvođenja, doprinose boljem razumijevanju faza čišćenja i obostranom praćenju napretka kroz iste. Nakon provedenog tretmana, stručno mišljenje o uspješnosti ispiranja, zaključak o tempu kojim se crijevo čisti kao i preporučeni ritam čišćenja te savjeti o prehrani, zajedničkom djelovanjem doprinose željenim rezultatima.

Higijena

Veliku pažnju pridajemo čistoći i higijeni te upotrebi jednokratnog sterilnog potrošnog materijala od provjerenih dobavljača. Svi dijelovi sistema koji dolaze u kontakt s osobom sterilni su i za jednokratnu upotrebu, dok je uređaj potpuno zatvoren sustav koji prolazi kroz fazu samodezinfekcije nakon svakog provedenog tretmana zbog čega ne postoji mogućnost zaraze niti postoji bojazan od neugodnih mirisa. Prostorije za provođenje terapija kao i pripadajući toaleti, također prolaze kroz dezinfekciju nakon svakog korištenja s čime održavamo nivo čistoće i higijene na najvišoj razini.

Privatnost

Prostor za hidrokolon terapiju sa zasebnim toaletom, smješteni su u stražnjem dijelu centra kako bi se osigurala maksimalna udobnost i privatnost za vrijeme provođenja tretmana i vašeg boravka. Osim toga, ugodna atmosfera uz umirujuću glazbu i miris eteričnih ulja, također pomažu pri opuštanju i doprinose ugodnijem boravku.

Rezervirajte Vaš termin