Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Holistička detoksikacija

"Snaga prirodnog iscjeljenja unutar svakog od nas najveća je snaga koja nam pomaže u ozdravljenju." - Hipokrat

Još od davnina ljudi su dobro poznavali sve blagodati koje donosi čišćenje. Hipokrat, otac medicine vjerovao je da je zdravlje stanje harmonije između uma, tijela, duha i vanjskog okoliša. Detoksikaciju je preporučivao za poboljšanje zdravlja, a Platon, Aristotel i dr. grčki filozofi postili su kako bi izoštrili svoje mentalne moći. Pitagora je tražio da njihovi učenici 40 dana čiste tijelo i duh, prije nego što bi se primili znanosti. U drevnoj medicini Indiosa, čišćenje je predstavljalo odgovornost svake osobe za njeno vlastito zdravlje i život, nije bilo iznimaka. Štoviše, narod su kojem je čišćenje tijela i duha bilo sastavni dio i način života. Prakticirali su mnoštvo raznih metoda pročišćavanja kako bi se oslobodili nečistoća i osigurali si zdravlje, snagu, unutarnji mir i ispunjenje.

Detoksikacija kao prirodna terapijska korektivna mjera uključuje različite tehnike čišćenja organizma te pomaže vratiti tijelu prirodnu ravnotežu.
Unutrašnja toksičnost uvijek je bila prisutna i ona uvijek ima određeni nivo koji organizam vlastitim snagama održava pod kontrolom. Organizam suvremenog čovjeka poprilično je iscrpljen stilom života, a to utječe na slabljenje vlastitih prirodnih mehanizama čišćenja. Tako se stvara visoka razina toksičnosti u krvi, tkivima i staničnoj tekućini što je plodno tlo za razvoj najrazličitijih bolesti. Stoga, jedini logični postupak nalaže povratak u prijašnje stanje, a to u prvom redu znači temeljito čišćenje.

Holistička detoksikacija je cjelovita prirodna korektivna mjera koja nizom obnavljajućih terapijskih postupaka obuhvaća cjelokupnu osobu sa svrhom unaprjeđenja zdravlja i podizanja kvalitete života na višu razinu.

Za razliku od detoksikacije, holistička detoksikacija promatra pojedinca i uzima u obzir njegovo zdravlje kao cjelinu i dio povezan s prirodom, njenim zakonima i ritmovima i svime što ga okružuje.To uključuje njene fizičke simptome, osjećaje, emocije, genetske utjecaje, dosadašnji način života, prehranu, odnose i okolinu u kojoj osoba provodi većinu svoga vremena. Ističe potrebu povratka prirodnoj ravnoteži i zdravom življenju, budi i jača svijest, educira, postavlja pitanja i nudi rješenja te stvara mogućnost odabira.

Obilježja pravilnog i sveobuhvatnog detoksikacijskog procesa uključuju prethodno provedene analize, mjerenja funkcionalnosti i toksične opterećenosti, određivanje ciljeva prioriteta, razina, intenziteta i stupnjeva čišćenja uz sustavno praćenje i korekcije.

Kako se temelji na prirodnim zakonima i činjenici da niti osoba, niti organizam nisu mehanizmi čiji dijelovi djeluju zasebno, nego sačinjavaju cjelinu koja funkcionira po principu uvjetovanosti – ako zataji jedan dio, ugrožen je čitav sustav. Iz toga proizlazi da promjena koja se pokrene na jednom dijelu tijela, osjetit će se kao promjena na cijeloj osobi. Holistička detoksikacija govori o prirodnoj tendenciji tijela da se samo liječi. Kako bi se postigla aktivacija dodatnih unutarnjih snaga, važan je rad na dubljim i skrivenim toksičnim obrascima u svrhu potpunijih i dugotrajnijih učinaka detoksikacije.
Detoksikacija je nemedicinska mjera prevencije, unaprjeđenja i očuvanja zdravlja i lijepog i zdravog izgleda. Preporučuje se kao mjera koja nježno i u prirodnom ritmu stimulira aktivnost vlastitog sustava za čišćenje.
Detoksikacija je mnoge ljude potaknula da započnu s novim stilom života, da se više posvete sebi i svome tijelu, da ostvare fizičke rezultate, dosegnu unutarnje zadovoljstvo i dublju duhovnu povezanost sa sobom i svijetom oko sebe.

Zdravlje nije samo tjelesno. Ono je prirodni izraz tijela, uma i duha kada su u ritmu s prirodom. Tjelesni, misaoni i emocionalni aspekti su zapravo jedinstvena ekspresija cjelovitog postojanja osobe, a balans unutar ovih aspekata je prirodno stanje slobodnog i zdravog čovjeka. Balans je osnova svega.

Živjeti u skladu s prirodnim zakonima i učiti iz izazova koje nam život „servira“ s razlogom, prednost je koja donosi brojne darove u život osobe ako ih se prepozna. Nikada nećemo dobiti zadatak kojeg nismo spremni riješiti i lekciju koju nismo spremni naučiti. Čišćenje pomaže da osoba zastane i posveti sebi pažnju i vrijeme. Užurbani životni stil sličan je „jurnjavi autocestom“, bez vremenske mogućnosti da točno sagledate poruke koje putem susrećete. Tijelo nam neprestano šalje poruke u obliku različitih simptoma i životnih situacija, a na svakom čovjeku je da ih nauči tumačiti.

Kada ne tumačimo znakove na koje nailazimo, tad skupljamo i odbijamo učiti kroz njih. U nekom trenutku tijelo postaje „pretijesno“ i šalje jače signale da je potrebna promjena. Detoksikacija pomaže u čišćenju tijela, uma i duha i vodi ka prirodnoj ravnoteži. Nakupljeni toksični viškova se oslobađaju i više ne sprječavaju osobu da živi punim plućima te se otvaraju vrata zdravlju, skladu i ispunjenju.

Kada osoba nije u punoj vitalnosti, kada nije najbolje što može biti, tada uskraćuje i sebi i svijetu ono najbolje što može pružiti sebi i drugima.

Kako bi se postigla visoka učinkovitost i rezultati, nužno je očistiti, osloboditi i njegovati sebe iznutra. Tijelo je prijevozno sredstvo kojim istražujemo život i svijet oko sebe, stoga ga treba tretirati s pažnjom i poštovanjem.
Iskoristiti ove čudesne mogućnosti vlastitog tijela za obnavljanjem i iscjeljenjem stvar je mudrog biranja vlastitog životnog puta.

Rezervirajte termin za stručno savjetovanje